LA NOIA DEL SEGLE XXI

Willow Smith, la princesa 'cool' de la generació Z

Als seus acabats de complir 20 anys, la cantant, actriu, ballarina i model s'ha convertit en imatge de l'empoderament femení després de treure's el pes de la fama dels seus pares, Will i Jada Pinkett Smith

willowrihannainstagramok

willowrihannainstagramok

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que els teus pares siguin l’actor i productor Will Smith i l’actriu Jada Pinkett-Smith, i que el teu mentor, el déu del rap Jay-Z, et digui amb 9 anys que ets la mateixa reencarnació de Michael Jackson, ha sigut per a la benjamina del clan Smith, una de les famílies més influents de Hollywood, una benedicció però també un llast. Willow Smith, que aquest dissabte, 31 d’octubre, compleix 20 anys, s’ha sabut treure el pes de la fama dels seus pares i l’haver nascut sota els focus, i s’ha llaurat una sòlida carrera en la música, l’actuació i el modelatge. A la seva curta edat, ha caigut i s’ha aixecat diverses vegades, ha passat per diverses depressions, i ha renascut com una icona ‘cool’ de l’empoderament femení de la generació Z.

Willow i el seu nòvio, Tyler Cole, durant la ‘performance’ ‘The Anxiety’, al Museu d’Art Contemporani de Los Angeles, al març. INSTRAGRAM / JADA PINKETT SMITHOR FOTO (FONT)

El març passat, Willow es va deixar rapar el cap pel seu nòvio, el músic Tyler Cole, dins d’una caixa de vidre durant una ‘performance’ de 24 hores al Museu d’Art Contemporani de Los Angeles. ‘The Anxiety’ (‘L’ansietat’) era el títol de l’actuació amb la qual posaven el focus sobre un dels problemes que, segons el seu parer, afecta els nascuts en l’era de la tecnologia, però també el nom del disc que l’endemà van treure al mercat, el quart de la benjamina d’‘El príncep de Bel Air’.

No era la primera vegada que la jove tallava d’arrel els seus rastres, i els seus fantasmes. Més d’una dècada abans, havia compartit cartell amb el seu pare a ‘Soy leyenda’ (2007), s’havia convertit en l’artista més jove que firmava amb Roc Nation, el segell del marit de Beyoncé, i havia col·locat ‘Whip my hair’ en el número 11 del Billboard Hot 100 i en un èxit de YouTube. Massa per a algú de 10 anys. Després d’acabar la seva primera gira es va afaitar el cap, i va començar a autolesionar-se. «Era la manera perfecta de rebel·lar-me», ha explicat després. Ser una estrella pop «no era la vida» que desitjava.

El clan Smith al complet. D’esquerra a dreta, Jaden, Willow, Will, Jada Pinkett i Trey. / Afp / ANDREW H. WALKER

Com als seus germans grans, Jaden, actor, raper i model, i Trey, també músic i nascut d’un matrimoni anterior de Will Smith, els gens la van estirar. «Quan neixes famós només tens dues opcions, abraçar aquest món i intentar ajudar des de dins o desaparèixer per complet del centre d’atenció». Així van arribar els àlbums ‘Ardipithecus’ (2015), ‘The 1st (2018) i ‘Willow’ (2019), on ha evolucionat del hip-hop a l’indie pop i el R&B alternatiu amb gran èxit de crítica i públic. 

Una veu empoderadora

A més ha sabut aprofitar la seva veu i la seva imatge com una eina poderosa per inspirar les dones joves, les mateixes que li envien centenars de bonics retrats amb els quals la cantant nodreix el seu compte d’Instagram. «No cada dia s’elegeix una nena negra de 15 anys amb rastes per ser ambaixadora de Chanel», va reivindicar a ‘The Telegraph’, conscient de ser un model a seguir per a aquelles minories que tenen escassa representació en els mitjans.

Notícies relacionades

«No estic obsessionada a casar-me o tenir fills. Les normes de gènere posen les persones en caixes i no els permeten arribar al seu màxim potencial com a éssers humans. S’està produint un canvi i és molt emocionant», ha dit en el programa que des del 2018 copresenta amb la seva mare i la seva àvia materna, ‘Red Table Talk’. El mateix espai d’entrevistes a través de Facebook que compta amb més de 300 milions de visites i on també ha explicat que és bisexual i que practica el poliamor: «Estimo les dones i els homes per igual».

Des de començament d’any, Willow  ha unit forces amb la plataforma de justícia ambiental EcoResolution, ha fet campanya pel moviment Black Lives Matter i ha cocreat un àlbum sobre salut mental durant la quarantena, tot mentre ha continuat desenvolupant la seva creativitat com a part del col·lectiu de moda psicodélicaq MSFTSrep, en el qual també hi ha el seu germà Jaden. També s’ha comprat una casa a Malibú valorada en tres milions de dòlars i ha protagonitzat una campanya per a Cartier, juntament amb els actors Rami Malek (‘Mr Robot’) i Maisie Williams (‘Joc de trons’), així com amb els músics Troye Sivan i Jackson Wang. A més, ha sigut una de les estrelles més aplaudides al Savage Fenty Show de Rihanna, amb la qual, a més d’amistat, comparteix mentor.