A APPLE TV+

Les deesses dels 90 expliquen la seva història

Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Cindy Crawford expliquen el seu regnat en l'Olimp de la fama en la sèrie documental 'Las supermodelos'

diosas

diosas

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Linda Evangelista tenia 13 anys quan va guanyar el concurs de bellesa juvenil Miss Niàgara.  Era 1978 i la jove d’ulls verd turquesa va fer les maletes per deixar el seu Ontario natal fins a la ciutat dels gratacels. «Recordo que en el meu primer viatge a Nova York, quan em van fitxar a Elit Models, em vaig aturar amb la meva mare a mirar unes sabates de 200 dòlars en un aparador i ella em va dir: ‘Potser algun dia’». Uns anys després, ella mateixa va dir una frase de l’estil Marilyn que serviria de lema de tota una generació de ‘tops’:«No m’aixeco del llit per menys de 10.000 dòlars».

Ella i les seves companyes Naomi CampbellNaomi Campbell, Christy Turlington, Tatjana Patitz i Cindy Crawford van ser les deesses dels 90, les que van revolucionar el món de la moda convertint les maniquins en autèntiques ‘celebrities’ equiparables a les estrelles de Hollywood. Ara totes, excepte l’alemanya Patitz, han arribat a un acord amb la plataforma Apple TV+ per explicar com van ascendir a l’Olimp de la fama en una sèrie documental que portarà per títol‘Las supermodelos’.Per descomptat, també es parlarà d’altres companyes que es van anar unint al llarg d’aquella dècada, com Claudia Schiffer, Kate Moss i Elle Macpherson.

La nova era de les ‘tops’ va quedar oficialment inaugurada el gener de 1990, quan l’edició britànica de la revista ‘Vogue’ va posar en la seva portada una foto en blanc i negre de Peter Lindbergh amb les cinc joves apinyades en un carrer de la Gran Poma. La imatge va tenir tant impacte que George Michael les va fitxar totes per al seu videoclip de ‘Freedom! ’90’ i al seu torn també va inspirarGianni Versace per pujar-les a la seva passarel·la fent un ‘play back’ de la cançó.

Un moment històric

TurlingtonCrawford, Evangelista Campbell, que continuen en actiu malgrat haver sobrepassat el mig segle, relataran en primera persona les seves vivències en un projecte del qual també són productores executives. Però, a més de recordar aquells anys, Crawford, que avui és mare de dos models, Kaia i Presley GerberPresley Gerber, avança en el seu Instagram la sinopsi de la sèrie documental: «Quedaran reflectides les personalitats, l’evolució en els mitjans de comunicació i en la societat d’aquell moment històric per a la moda». Fins que no van arribar les supermodels, les cares que apareixien habitualment a les portades de la revistes i als anuncis de cosmètics dels 70 i 80 no eren necessàriament les mateixes que apareixien a les passarel·les d’alta costura de París.

Notícies relacionades

«A mesura que la indústria de la moda es redefinia a ella mateixa i els rols de les dones, aquesta és la història definitiva del poder i de com quatre dones es van unir per reclamar-lo, aplanant el camí per a qui les han seguit», assegura el comunicat d’Apple TV+. Per la seva part, Campbell ha confessat que està entusiasmada per tornar a reunir-se amb les seves «germanes»: «Esperem que el nostre viatge vist en la sèrie documental animi, motivi i inspiri els joves de tot el món», ha escrit a les seves xarxes socials.

La direcció va a càrrec de Barbara Kopple, que ha guanyat dues vegades l’Oscar al Millor Documental (‘Harlan County, USA’, en 1976, i ‘American Dream’, en 1991). També estan involucrats en el projecte els pesos pesants de Hollywood Brian Grazer i Ron Howard, productor i director, respectivament, d’‘Una ment meravellosa’.