fa vuit anys

El vídeo de Meghan Markle en què denuncia el racisme

La llavors actriu de 'Suits' va participar en la campanya 'I won't stand for racism'

zentauroepp53637313 gente200603164556

zentauroepp53637313 gente200603164556

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Arran de la mort de George Floyd la setmana passada a Minneapolis quan un policia el subjectava al terra amb el genoll al coll, han sigut molts els famosos que s’han posicionat en contra la violència policial i el racisme als Estats Units.

Pot existir el dubte de si aquestes manifestacions solidàries i de repulsa són simple postureig o si realment és un convenciment ètic i social del personatge, però del que no hi ha dubte és de l’oportú encert de recuperar el vídeo que Meghan Markle va fer fa vuit anys per denunciar el racisme. Un compromís amb la igualtat i els drets civils de les persones de color de la dona del príncep Enric que ve de lluny.

Va ser el 2012 i l’ara duquessa de Sussex era aleshores una semiconeguda actriu que formava part de l’elenc de la sèrie Suits, que va participar en la campanya I won’t stand for racism. 

Notícies relacionades

Lluint una samarreta blanca amb el lema «No donaré suport al racisme»Markle afirma en el vídeo: «Per a mi això és una cosa molt personal; soc de dues races. Molta gent no sap com identificar-me i moltes vegades he hagut de ser un mer espectador de les coses que m’han dit, de vegades acudits ofensius, o com m’han cridat», i rememora quan una persona es va referir a la seva mare com a «nigger», una paraula despectiva i insultant per denominar les persones de color.

«Estic molt orgullosa de la meva herència, de la de les dues parts, d’on vinc i cap a on vaig. Però sí que espero que quan arribi el moment de tenir fills la gent tingui la ment més oberta per veure com canvien les coses. Tenir un món ple de barreges el fa millor, més bonic, més interessant», sentencia finalment l’exactriu. Tot i que vuit anys després, els bons desitjos de Meghan Markle semblen que estan lluny de complir-se.

Temes:

Racisme