MALALTIA DE LES CÈL·LULES

¿Què és el limfoma de Hodgkin, el càncer que pateix Dani Rovira?

És una malaltia en la qual les cèl·lules que es tornen malignes són les que es troben a la sang, igual com passa en les leucèmies

undefined41526981 madrid  08 01 18  dani rovira  actor   foto  jos  luis roca200325191426

undefined41526981 madrid 08 01 18 dani rovira actor foto jos luis roca200325191426

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Dani Rovira, de 39 anys, ha fet públic aquest dimecres en el seu Instagram que pateix càncer. Ho ha fet amb una fotografia en blanc i negre en què se’l veu començant el seu primer dia de quimioteràpia. L’actor malagueny, assegura que no té por i que inicia la seva lluita contra el «‘bicho’», però, ¿què és el limfoma de Hodgkin?

Segons la mateixa Associació Espanyola contra el Càncer, aquesta malaltia és «un subtipus de limfoma, que és un tipus de malaltia oncohematològica». En la seva web detallen que aquestes malalties són aquelles en què les cèl·lules que es malignen són cèl·lules que es troben a la sang (com en les leucèmies).

«Quan les cèl·lules afectades són els limfòcits [que són un subtipus de glòbuls blancs molt importants que formen part de les nostres defenses] i s’originen en el sistema limfoide [ganglis limfàtics, melsa...], parlem d’un diagnòstic de limfoma», detallen.

Així, expliquen que el limfoma apareix quan els mecanismes de control dels limfòcits s’alteren, i així comença una divisió cel·lular descontrolada. 

Tractament

Per tractar el limfoma de Hodgkin s’han de tenir en compte els signes i símptomes de cada pacient. Després d’haver realitzat diverses proves i exploracions, es determina la fase en què es troba la malaltia, fases que van des de la I fins a la IV, depenent del grau d’afectació de la malaltia. 

Notícies relacionades

El limfoma pot ocasionar diversos símptomes, entre els quals destaquen la detecció d’un bony, així com febre, cansament general i astènia. També pot comportar una excessiva sudoració, la pèrdua de pes abundant i sense motiu, picor a la pell i, en algunes ocasions, augment de la mida del fetge o de la melsa. 

Segons l’AECC «l’esperança de vida del limfoma de Hodgkin dependrà del subtipus de LH, del seu grau de disseminació o afectació de la malaltia, i de la resposta d’aquesta al tractament». Tot i això, en general, és una de les malalties amb més taxa de curació, ja que ronda el 70%.