CAMIL·LA HA DONAT NEGATIU

El príncep Carles dona positiu per coronavirus

«Ha mostrat símptomes lleus, però fora d'això es manté en bon estat de salut i ha estat treballant des de casa els últims dies», segons Clarence House

principe-carlos / periodico

2
Es llegeix en minuts
Reuters

 El príncep Carles d’Anglaterra, l’hereu del tron britànic, ha donat positiu per coronavirus, ha comunicat la seva família. El fill gran de la reina Isabel té 71 anys.

«El príncep de Gal·les ha donat positiu per coronavirus», ha explicat Clarence House en un comunicat. «Ha mostrat símptomes lleus, però fora d’això es manté en bon estat de salut i ha estat treballant des de casa durant els últims dies, com de costum».

Per la seva part, «la duquessa de Cornwall també s’ha fet el test però no té el virus», continua la nota oficial. El príncep i la seva dona, Camil·la, estan aïllats a la seva casa a Balmoral, Escòcia. Compten amb un equip mèdic que els vigila per si els símptomes s’agreugen.

Des del començament de la crisi sanitària és el príncep Guillem el que està al capdavant de la família reial, a causa de l’avançada edat de la reina –complirà 94 anys a l’abril– i el príncep Carles.

«No és possible determinar de qui s’ha encomanat el príncep, a causa de la gran quantitat de compromisos que ha realitzat en la seva funció pública durant les últimes setmanes», conclou el comunicat.

Trobada amb Albert de Mònaco

No obstant, Carles ha emmalaltit dues setmanes després de reunir-se amb el príncep Albert de Mònaco, primer cap d’Estat que ha donat positiu per Covid-19, tal com es va saber fa uns dies. La reunió entre els dos ‘royals’ va tenir lloc a WaterAid el 10 de març.

L’última vegada que Carles va trepitjar el palau de Buckingham va ser el 12 de març, la qual cosa augmenta els temors d’un possible contagi als membres més grans de la reialesa britànica, la reina i el príncep Felip (actualment aïllats al castell de Windsor).

Segons una font que cita el ‘Daily Mail’, l’estimació més conservadora del metge del príncep Carles és que aquest pot ser que comencés a encomanar el virus a partir del dia 13, és a dir, 24 hores després de l’última visita als seus pares.

Notícies relacionades

Un portaveu de Buckingham ha confirmat que la reina «segueix amb bona salut».

Va continuar uns dies amb l’agenda

Fins que ha caigut malalt, l’hereu al tron ha continuat realitzant els seus compromisos públics malgrat la crisi del coronavirus, però ha evitat estrènyer la mà, en lloc d’això, ha utilitzat el gest ‘namaste’ (salutació d’origen hindú en què s’ajunten els palmells de les mans).

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions