A WASHINGTON DC

José Andrés converteix els seus restaurants en «cuines comunitàries»

El xef ofereix «dinars per portar als que necessiten un àpat» i són més vulnerables per la crisi del coronavirus

WASHINGTON, DC - MARCH 17: Celebrated Chef Jose Andres talks to journalists about why he is converting Zaytinya into a grab-and-go meal restaurant in response to the novel coronavirus March 17, 2020 in Washington, DC. Andres, whose World Central Kitchen has set up disaster response kitchens to feed people in Puerto Rico, Indonesia, Mozambique, Guatemala and other countries, will convert all his Washington, DC restaurants into ’community kitchens’ in response to the COVID-19 outbreak.   Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

WASHINGTON, DC - MARCH 17: Celebrated Chef Jose Andres talks to journalists about why he is converting Zaytinya into a grab-and-go meal restaurant in response to the novel coronavirus March 17, 2020 in Washington, DC. Andres, whose World Central Kitchen has set up disaster response kitchens to feed people in Puerto Rico, Indonesia, Mozambique, Guatemala and other countries, will convert all his Washington, DC restaurants into ’community kitchens’ in response to the COVID-19 outbreak. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP / CHIP SOMODEVILLA (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

El xef José Andrés ha tancat des de dimarts els seus restaurants a l’àrea de Washington DC i ha anunciat que en transformarà alguns en «cuines comunitàries» per afrontar la crisi per l’avenç del coronavirus als Estats Units.

«Tots els meus restaurants a l’àrea de DC estaran tancats fins a nou avís. Aquí al Think Food Group, la seguretat dels empleats i els clients és la principal prioritat. Alguns restaurants es transformaran en cuines comunitàries per oferir dinars per portar a aquells que necessiten un àpat», va dir José Andrés en un missatge en el seu compte de Twitter.

Gran compromís social 

El cuiner espanyol, conegut per la seva tasca social, ha assegurat que les esmentades «cuines comunitàries» s’emmarquen en els esforços que World Central Kitchen, la seva oenagé, farà per tots Estats Units «els pròxims dies i setmanes». 

La finalitat, va dir, és «oferir un plat de menjar a la gent necessitada durant aquesta emergència» creada per l’avenç del coronavirus.

«Estem en una emergència sense precedents ... i tan dolorós com és, TOTS els restaurants, bars, etcètera... han d’estar tancats en tot els Estats Units si volem evitar el que està passant en altres països. Aquesta és l’única manera», ha insistit el xef.

Les autoritats nord-americanes han prohibit l’entrada d’estrangers d’una trentena de països, però només en algunes ciutats i estats els responsables locals han ordenat el tancament de restaurants i centres de lleure com en alguns països europeus, quan els càlculs independents xifren els contagis en més de 3.700 i les morts en 69.

Notícies relacionades

El cuiner asturià establert als Estats Units ha recomanat a la gent mantenir una distància de seguretat per evitar els contagis i la dispersió del virus i assegura que «en aquest moment, estimar-se significa mantenir-se allunyat l’un de l’altre».

Responsabilitat de tots

«Es tracta de nosaltres, del poble. Cadascun de nosaltres té la responsabilitat d’actuar pels altres, no només per nosaltres mateixos. Estem tots junts en aquesta lluita ... i vencerem», ha escrit José Andrés, que ha portat la seva tasca humanitària a través de World Central Kitchen a la frontera nord-americana amb Mèxic, o a països fuetejats per catàstrofes humanitàries com Haití, Puerto Rico i les Bahames