A CALIFÒRNIA

El xef José Andrés cuina per a un creuer en quarantena per coronavirus

Ha enviat des de les seves cuines de San Francisco menjar per proveir centenars de passatgers del 'Grand Princess'

zentauroepp48263626 mas periodico jose andres foto scott suchman200311165233

zentauroepp48263626 mas periodico jose andres foto scott suchman200311165233 / SCOTT SUCHMAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El xef espanyol José Andrés, que viu des de fa 30 anys als Estats Units, s’ha posat en marxa juntament amb la seva fundació World Central Kitchen per alimentar els centenars de passatgers del creuer Grand Princess, de la companyia Princess Cruises, en quarantena pel coronavirus i amarrat al port d’Oakland (Califòrnia).

El xef asturià, de 50 anys, ja es va encarregar del primer creuer que va estar en quarantena per aquest mateix motiu, a Yokohama (Japó), on va enviar el seu equip de logística per assegurar que els àpats arribessin al barco de forma segura.

José Andrés, que va ser nominat a un Nobel de la Pau pel seu compromís amb els afectats pels desastres naturals i la seva implicació en missions humanitàries, és una cosa així com el ‘comando operatiu de l’ONU’ en el terreny de l’alimentació. En el seu moment, va col·laborar amb la seva fundació per proveir els afectats per l’huracà ‘María’ a Puerto Rico i les inundacions de Carolina del Nord.

El creuer ‘Grand Princess’, amarrat al port d’Oakland, Califòrnia. / carlos avila gonzalez  (san francisco chronicle)

Abans que el transatlàntic atraqués al port d’Oakland, amb 21 passatgers encomanats, José Andrés ja ho tenia tot preparat per subministrar els àpats als centenars de passatgers en quarantena. En primera instància, va enviar des de les seves cuines a San Francisco 3.500 amanides fresques.  Segons va explicar el xef a Efe, «és important que els aliments siguin cuinats fora del barco» per evitar contagis des de les cuines del creuer en quarantena.

Retrets a Trump

Notícies relacionades

El xef, que ha criticat Donald Trump per les seves mesures sobre la immigració en nombroses ocasions, ha retret al president dels EUA la seva actuació per frenar la nova epidèmia, que «ha provocat a Europa mesures dràstiques, com el tancament d’Itàlia», ha assegurat.

Segons José Andrés, l’Administració de Trump està «facilitant que es multipliquin» els casos de coronavirus als EUA pel «baix nivell d’avaluacions de possibles casos de coronavirus i la falta de mascaretes en una emergència nacional com la del nou virus».