FESTA DEL CINE

Els millors vestits de l'alfombra vermella dels Oscars 2020

Amb Charlize Theron al capdavant, seguit de Natalie Portman, Margot Robbie i Penélope Cruz, el negre s'imposa a la gala

Billy Porter torna a lluir el vestit més viral de la 'red carpet', on la majoria d'homes van apostar per l'esmòquing

5
Es llegeix en minuts
Efe

Amb Charlize Theron al capdavant, el negre va triomfar a l’alfombra vermella dels Oscars, una passarel·la per on van desfilar amb poder Natalie Portman, Penélope Cruz, Margot Robbie i Lucy Boynton. Amb un paper secundari, el blanc va brillar amb el protagonisme de Renée Zellweger i Salma Hayek.

Si el 2017 el negre va ser el color triat per denunciar situacions d’assetjament i desigualtat, aquest any ha triomfat per decisió estilística, ja se sap que l’entrada principal al teatre Dolby es converteix en l’esdeveniment de moda més important de l’any.

FOTOGALERIA: Els millors ‘looks’

En la 92a edició dels Oscars, Charlize Theron, nominada per ‘El escándalo’ (‘Bombshell’) va assistir a la gala amb un espectacular disseny asimètric negre, amb gran obertura i cua, una creació d’alta costura de Dior, que va competir directament amb el Chanel que va portar Penélope Cruz.

L’actriu de ‘Dolor y gloria’ que va entregar el premi a millor pel·lícula de parla no anglesa, va aparèixer molt guapa, amb un vestit d’alta costura de Chanel, un model amb cinturó de perles en el cossatge i una gran camèlia blanca a l’escot.

Capa reivindicativa de Portman

Natalie Portman es va sumar al negre amb un fabulós vestit negre i daurat que es completava amb una capa reivindicativa en què portava brodats els noms de vuit directores mereixedores d’una nominació que no van aconseguir. Lorene Scafaria, Lulu Wang i Greta Gerwing en són algunes.

També va anar de negre Margaret Qualley, actriu d’‘Érase una vez en... Hollywood’ que es va decantar per un vestit negre de tirants molt fi i silueta cenyida de Chanel, un model que s’adornava en la part amb plomes.

Sensibles amb el medi ambient, Margot Robbie va preferir utilitzar per a la gala un model de l’any 1994 de Chanel que va lluir en la desfilada de la col·lecció primavera estiu Claudia Schiffer, un vestit blau nit que va realçar amb un espectacular fermall, i Joaquin Phoenix va lluir el mateix esmòquing de totes les últimes gales.

Rooney Mara també es va afegir al rigorós negre amb un model d’encaix i faldilla amb petits volants d’aire de llenceria, mentre que Geena Davis va preferir un model brillant amb pronunciat escot en ve baixa de la seva dissenyadora fetitxe, Romona KevezaLucy Boynton, parella de Rami Malek, va apostar per un romàntic disseny de màniga curta.

Protagonista secundari, el blanc

Amb un paper secundari, la blanca brillantor amb el protagonisme de Renée Zellweger, que era favorita a emportar-se l’Oscar a millor actriu per ‘Judy’, qui va lluir un vestit cenyit de lluentons amb escot asimètric i una sola màniga d’Armani Privé.

En la mateixa línia va vestir la mexicana Salma Hayek, que va optar per una creació d’una sola màniga a tall de llaçada, un disseny elegant que va completar amb braçalet i tocat joia.

La cantant del moment Billie Eilish, amb els cabells acolorits en verd fluor, va confiar en Chanel i va lluir un vestit de jaqueta ‘oversize’ blanc, decorat amb fermalls de pedres i vidres amb el logo de la firma francesa, una creació que completava amb mitenes i una manicura XXL negra.

Impecable Banderas

Antonio Banderas, amb un impecable esmòquing de Dior amb fermall joia sobre la solapa, va arribar al teatre Dolby amb la seva actual parella, Nicole Kimpel, amb un vestit tipus esmòquing blanc de Pronovias i joies de Rabat i de la seva filla Stella del Carmen, amb un model bicolor en negre i vermell de Gucci.

La model Lily Aldridge també en blanc amb escot en ve baixa rematat amb una flor vermella de Ralph Lauren, igual com l’actriu Camila Morrone, actual parella de Leonardo DiCaprio, que es va decantar per un delicat disseny amb escot paraula d’honor.

Els altres colors que també van triomfar

Ni blanc ni negre, sinó gris va ser el fabulós disseny de Scartlett Johansson, que optava a dues categories. Un vestit paraula d’honor de ras amb cos elaborat amb infinitat de fils i cadenes de plata, firmat per Oscar de la Renta.

Laura Dern, gran favorita a emportar-se la desitjada estatueta pel seu paper a ‘Historia de un matrimonio’, va anar amb un disseny rosa empolsat amb detalls atzabeja d’Armani, acompanyada de la seva mare Diane Ladd, una dama de Hollywood que al llarg de la seva carrera va ser nominada en tres ocasions a l’Oscar.

Una altra de les que també va arriscar va ser Janelle Monáe, que va lluir un vestit galàctic format per un conjunt de dues peces, amb caputxa inclosa, firmada per Ralph Lauren, i que estava format per 17.000 cristalls. 

Olivia Colman, que l’any passat es va emportar el premi a millor actriu per ‘La favorita’, hi va acudir amb un disseny de vellut en tres tons, dos blaus i un de blanc amb capa de Stella McCartney. Tricolor també va ser l’elecció de Saoirse Ronan que va optar per un vestit de cos ajustat amb escot pronunciat, cintura en forma de volant pèplum i faldilla amb volum en moaré.

Sigourney Weaver es va posar un disseny verd botella de màniga llarga i faldilla de plecs firmat per Dior.

Brad Pitt, excel·lent

Cenyit al protocol i complint excel·lent l’etiqueta va aparèixer Brat Pitt, que portava un esmòquing de vellut i corbata de llacet extra gran a joc; molt elegant també Leonardo DiCaprio.

George McKay, protagonista de la pel·lícula ‘1917’, hi va assistir amb esmòquing negre de jaqueta creuada i botons invisibles, igual com el seu company de repartiment Dean-Charles Chapman, que va optar per un clàssic esmòquing adornat amb un clavell vermell pres a la solapa.

Més transgressor, com és habitual en el seu estil, Timothée Chalamet, actor de ‘Mujercitas’, que va substituir l’esmòquing per un vestit de jaqueta de Prada que es cordava amb cremallera com si es tractés d’una caçadora bomber, peça que adornava amb fermall de brillants a la part esquerra.

El ‘look’ més viral

Barroc i femení, Billy Porter va fer la seva aparició estel·lar vestit amb un faldilla en tons bronze i taronja amb un cos cobert de plomes daurades, una creació de Giles Deacon, que ha combinat amb unes sabates de taló d’aire vuitcentista de Jimmy Choo.

Notícies relacionades

Spike Lee va preferir retre un homenatge a Kobe Bryant, mort recentment, amb un llampant esmòquing morat i groc, colors dels Lakers, i amb el 24, dorsal de l’astre del bàsquet, a les solapes.

El cineasta Bong Joon-ho, nominat a millor director per ‘Parásitos’, la pel·lícula favorita a guanyar l’Oscar a millor film internacional, va acudir a l’entrega dels premis amb esmòquing i camisa negra, un opció que també van escollir Rami Malek, Al Pacino i Pedro Almodóvar, que va substituir la camisa per un mític jersei de coll girat. 

Temes:

Oscars