PREMIS DE HOLLYWOOD

Billie Eilish emociona cantant 'Yesterday' en homenatge a Kobe Byant i Kirk Douglas als Oscars

La cantant, de 18 anys, va interpretar la cançó de Paul McCartney durant el record als morts de la indústria cine el 2019

yesterday / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Hollywood va retre, des de l’escenari dels Oscars, un homenatge a Kirk Douglas i Kirk Douglas Kobe Bryant, dues estrelles molt estimades als Estats Units.

Durant el moment ‘in memoriam’, en què l’Acadèmia de Hollywood va recordar les persones relacionades amb la indústria del cine que han mort l’últim any, les imatges de tots dos es van projectar: Bryant al començament i Douglas al final.

Billie Eilish va cantar ‘Yesterday’

La jove Billie Eilish, que amb només 18 anys s’ha convertit en una estrella de la cançó i acaba de guanyar cinc premis Grammy, va interpretar ‘Yesterday’ de Paul McCartney durant l’homenatge.

A penes quatre dies abans de la cerimònia, la meca del cine va quedar òrfena de l’última icona supervivent de la seva època daurada, Kirk Douglas, que va dir adeu als 103 anys.

Cert és que encara sobreviu Olivia de Havilland, amb 104, però des de fa anys resideix a França i la família Douglas és tota una institució a la meca del cine.

La mateixa Acadèmia responsable d’entregar els Oscars va dedicar un missatge per acomiadar l’actor, a qui va qualificar de «llegenda del cine».

La tragèdia de Kobe Bryant

Una altra institució, esportiva i cultural, era Kobe Bryant, a qui l’Acadèmia va recordar quan es compleixen just dues setmanes des del seu tràgic accident en el qual va morir ell, la seva filla i set persones més a bord d’un helicòpter.

La notícia va arribar just quan començaven altres premis, els Grammy, que se celebraven precisament a l’Staples Center, seu de Los Angeles Lakers i on Bryant va jugar la major part de la seva carrera.

A més, fa exactament dos anys, l’exbasquetbolista recollia als Oscars una estatueta per ser el productor del millor curt animat, ‘Dear Basketball’.

Notícies relacionades

«Com a jugadors de bàsquet, se suposa que hem d’estar callats i regatejar. M’alegra que puguem fer alguna cosa més que això. Gràcies, Acadèmia, per aquest increïble honor», va dir l’esportista en el seu discurs d’agraïment.

Durant el tradicional dinar de nominats als Oscars, celebrat la setmana passada, els assistents també van dedicar un minut de silenci pel tràgic accident.