ELS SECRETS I TRAGÈDIES D'UNA ESTRELLA

Demi Moore, una vida terrible a l'empara de Hollywood

La protagonista de 'Ghost' parla de les seves inseguretats i les seves addiccions a l'alcohol i a la cocaïna en la seva autobiografia 'Inside Out. Mi historia'

zentauroepp49927885 hollywood  california   september 18  demi moore attends the200123172540

zentauroepp49927885 hollywood california september 18 demi moore attends the200123172540 / Alberto E Rodriguez

5
Es llegeix en minuts
Inmaculada Tapia / Efe

Demi Moore (57 anys) era l’actriu perfecta, omplia el pati de butaques durant els anys 90 i feia que cada títol es convertís en èxit. Però rere aquesta imatge dolça s’amaga una dona plena d’inseguretats, amb una infància terrible i una maduresa que va desembocar en addiccions i en el desamor.

Així ho reflecteix la protagonista d’‘Alguns homes bons’ en la seva autobiografia ‘Inside Out. Mi historia’ (Roca Editorial), un relat descarnat sobre els abusos que va patir durant la seva infància que, per terrible que sembli, creu que va facilitar la seva mare.

Una vida sense glamur

Amb 15 anys va ser violadaper un home que va afirmar que havia pagat a la mare de la llavors adolescent. «Mai sabré si Ginny va acceptar aquells 500 dòlars a canvi que Val pogués follar-me... Però no tinc cap dubte que li va donar la clau de l’apartament que compartia amb la seva filla de 15 anys», relata l’actriu.

També parla al llibre que acaba de publicar de la seva relació amb Bruce Willis, de la seva vida amb Ashton Kutcher, la separació del qual va tornar a portar-la als inferns, i de la seva addicció a l’alcohol i a les drogues: «Vaig esnifar tanta cocaïna que a punt vaig estar d’obrir-me un forat al nas».

Com en una catarsi, Demi Moore deixa que la seva vida passi a ser patrimoni de tots, amb una biografia amb què s’allibera del pes de la culpaes reconcilia amb si mateixa i amb els qui l’envolten amb una sinceritat que aclapara i amb la qual desbarata la idea d’una vida fàcil, plena de glamur.

Demi Moore i Ashton Kutcher. / matt sayles (ap)

Traumes infantils

De la seva infància diu: «L’amor que vaig rebre de nena va ser pervers, i per això vaig acabar relacionant amor amb sofriment». Així mateix, dels dubtes previs al seu primer matrimoni, quan només tenia 18 anys, assegura: «No volia acceptar que em casava només per distreure’m i oblidar, per uns dies, el dolor de la pèrdua del meu pare».

No és la primera vegada que la protagonista de ‘Ghost’ (1990) ressorgeix de les seves cendres i mira de cara la vida. Les seves memòries són en l’actualitat un dels llibres més venuts als Estats Units, pàgines que arriben a les llibreries espanyoles i que posen de manifest com de difícil que resulta aconseguir una vida familiar en equilibri i continuar sent una estrella a Hollywood quan passa el temps.

La seva infància i adolescència van estar marcades per les addiccions i discussions dels seus pares, una convivència destructiva en què ella va haver d’intervenir impedint el suïcidi de la seva mare. «Aquella nit, alguna cosa va canviar en el més profund del meu ésser. La meva infància s’havia acabat. Vaig deixar de ser una nena a qui ells intentaven cuidar i educar per convertir-me en una doneta que els havia d’ajudar a netejar els draps bruts», explica Moore.

Demi Moore amb Patrick Swayze a ‘Ghost’.

Addicció a les drogues i a l’alcohol

Moore confessa que l’horroritzava la idea de ser com els seus pares i beure sense control, una addicció que va arribar amb el seu primer paper a televisió i de la qual ha sortit i entrat segons les dificultats que la vida li posava al seu pas, a més de reconèixer que la cocaïna també va ser la seva companya en altres moments.

El 1987, Bruce Willis, el pare de les seves tres filles, va arribar a la seva vida. Units per una infància difícil, la parella s’entenia a la perfecció i van decidir casar-se. «Em feia sentir com una princesa», diu al seu llibre. Però reconeix que els traumes personals de tots dos no van tardar a aparèixer i quan la seva filla gran, Rummer, només tenia 2 anys, van aparèixer les primeres esquerdes en una relació que es va trencar, però que mai ha deixat de ser amistosa, com s’ha pogut veure en diferents ocasions en què la parella ha acudit amb les seves filles a diferents actes.

Demi Moore amb Bruce Willis. / FRED PROUSER (REUTERS)

Problemes amb la seva imatge corporal

Es van separar el 1998, dos anys després de l’estrena d’una de les seves pel·lícules més controvertides, ‘Striptease’ (1996), que va fer que s’obsessionés amb el seu cos per aparèixer esplèndida en pantalla. «Vaig seguir una dieta molt estricta i restrictiva; per esmorzar prenia mitja tassa de civada i la barrejava amb aigua; la resta del dia m’alimentava a base de proteïna i d’una mica de verdura. I res més», explica l’actriu.

Després va arribar ‘La teniente O’Neill’ (1997) i la seva obsessió per un cos perfecte la va traslladar a aconseguir uns músculs descomunals. «Cert dia, mentre m’estava dutxant, vaig tenir una epifania: vull naturalitat i tornar a ser com soc. Ja no volia morir-me de gana», confessa.

Després d’un període d’inactivitat en què es va apartar del cine per cuidar les seves filles, l’actriu va tornar a la interpretació amb una imatge espectacular i al cap de poc temps amb una nova relació: un actor 15 anys més jove que ella, Ashton Kutcher.

Malgrat que no eren gaires els que els auguraven un llarg futur, la relació va durar més de sis anys. La parella no deixava de demostrar com es divertien junts a les xarxes socials i com de complementats que estaven. Fins ara poc se sabia de la seva intimitat, però l’actriu revela que el seu màxim desig era tenir un fill junts. Lamentablement, va patir un avortament als sis mesos, una situació que la va sumir en un profund dolor.

Demi Moore a la pel·lícula ‘Striptease’.

Terceres persones i infidelitats

Notícies relacionades

Després arribarien diversos tractaments de fertilització que no van fructificar, la parella s’obria a relacions amb terceres persones, i les notícies sobre les infidelitats d’ell van tornar a sumir-la en la desesperació: «Vaig conèixer l’home dels meus somnis, no em vaig desenganxar d’ell i es va convertir en la meva addicció». Una reflexió que la va portar a adonar-se que la relació amb les seves filles –Rummer, Talulah i Scout– s’havia deteriorat, tot i que amb el temps ha aconseguit tornar a recuperar-la i a elles els dedica el final del llibre.

«Els meus amors, els meus àngels, la meva raó de ser. Dones esplèndides, dinàmiques, assenyades, intel·ligents..., no puc sentir-me més orgullosa de vosaltres. Gràcies per haver-me deixat entrar en la vostra vida i per regalar-me el vostre amor, recolzament i ànims per escriure aquest llibre», conclou Demi Moore.

L’actriu, amb una de les seves tres filles. / Instagram

Temes:

Demi Moore