ENTREVISTA A LA BBC

El príncep Andreu no recorda la dona que l'acusa d'haver-la violat tres vegades

El tercer fill de la reina Elisabet admet que va ser «equivocat» haver-se allotjat a casa d'Epstein, el magnat nord-americà condemnat per tràfic sexual de menors

andres

andres

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Andreu d’Anglaterra, tercer fill de la reina Elisabet II, ha afirmat que no recorda haver obligat una dona nord-americana a tenir sexe amb ell quan era menor. Així ho ha admès el duc de York en una entrevista que va emetre aquest dissabte a la nit la BBC i que va ser gravada dijous al palau de Buckingham.

Virginia Giuffre, abans Virginia Roberts, és una de les 16 dones que han declarat haver sigut víctima dels abusos de Jeffrey Epstein, el magnat acusat de tràfic sexual de menors i que va aparèixer penjat a la seva cel·la de Nova York.tràfic sexual de menors Virginia Giuffre va arribar a afirmar en uns documents judicials als EUA que va ser obligada a mantenir relacions íntimes amb el duc quan tenia 17 anys. Assegura que la va violar en tres ocasions entre els anys 1999 i 2002, quan Epstein l’havia captat en una xarxa de prostitució de menors.

«No recordo haver-me reunit amb aquesta senyora»

A l’entrevista, el príncep va dir que no recordava haver-se reunit amb la jove, si bé aquesta va dir al seu dia que va ballar amb ell el 2001 i que van tenir relacions sexuals al pis d’un amic del duc a Londres. «No m’acordo en absolut haver-me reunit amb aquesta senyora, res en absolutament», va afirmar.

A més de Giuffre, una altra dona, identificada com Johann Sjoberg, va afirmar, segons figura en uns documents legals als EUA, que el príncep li va tocar els pits mentre els dos estaven asseguts en un sofà del pis d’Epstein a Manhattan l’any 2001.

El palau de Buckinhgam va afirmar en el passat que aquestes acusacions eren «falses» i «sense fonament» i que «qualsevol suggeriment de conducta inapropiada amb menors» no era certa.

L’amistat amb Epstein

El príncep va conèixer Epstein el 1999 i des d’aleshores es van veure en diverses ocasions.  El príncep Andreu ha admès que va ser «equivocat» per la seva part quedar-se acasa del magnat. Una amistat que ha causat una controvèrsia al Regne Unit.

Els mitjans van treure a la llum aquesta amistat i van publicar fa uns mesos unes fotos de l’any 2010 en les quals es veia el duc a la mansió d’Epstein a Nova York acomiadant-se d’una jove mentre aquesta marxava de la vivenda.

Aquesta és la primera vegada que el duc, de 59 anys, parla públicament sobre els seus vincles amb l’empresari, trobat mort a la seva cel·la de Nova York el 10 d’agost passat mentre afrontava nous càrrecs sobre conspiració de tràfic sexual de menors.

Notícies relacionades

Al respondre a la pregunta de per què es va quedar a casa d’Epstein després de la primera condemna de l’empresari, Andreu va contestar que és una cosa que lamenta «cada dia» i que no havia d’haver-hi fet «per ser membre de la família reial i [perquè] nosaltres tractem de mantenir el nivell més alt» de comportament i això «no va ajudar».

Al seu dia, va agregar, li va semblar que quedar-se al domicili de l’empresari era fàcil i «convenient», però que en retrospectiva el que va fer va ser una cosa «equivocada».