CONCURSANT SORPRESA

Tamara Falcó, la revelació de 'Masterchef celebrity' 4

La filla d'Isabel Preysler està donant grans moments televisius

lmmarco50439165 16 10 2019 jordi cruz habla con tamara falc   europa espa a 191017130433

lmmarco50439165 16 10 2019 jordi cruz habla con tamara falc europa espa a 191017130433 / PAGINA OFICIAL DE MASTERCHEF

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«Crec que la final serà entre Ana Millán i Tamara Falcó i qui guanyarà serà Tamara perquè és llesta, té coneixements i dedicació». L’actor mallorquí Àlex Adrover, en el seu comiat de Masterchef Celebrity 4 de dimecres, ho va dir ben clar mentre ella posava cara d’estupefacció. Tamara, o Tami, ho està ‘petant’ al concurs  amb les frases lapidàries, com «l’orgull és pecat» quan la van felicitar per la seva elaboració de la seva becada.

La fillad’Isabel Preysler  i el marquès de Griñón –sobren les presentacions– s’ha revelat com una autèntica ‘robaplans’ i si, com ella reconeix, els seus pares «estan al·lucinant» amb la seva faceta televisiva, els seguidors del ‘talent culinari’, èxit d’audiència a Espanya, encara més. Als 37 anys és una Tamara insòlita, fresca i desimbolta.

Pija per llinatge i «amb molta honra», els seus desbordants atacs de sinceritat i la seva forma d’afrontar les proves del concurs l’estan convertint en l’autèntica sorpresa del programa (i un os dur per als seus companys de plató, tot s’ha de dir). Ho va dir també El Sevilla quan va haver de deixar el programa per culpa d’un arròs «passadet»: «Si m’emporto alguna cosa del programa és haver conegut Tamara. La gent està molt equivocada amb ella i crec que aquí coneixeran com és».

Mansa i humil

Ella assegura que el seu costat més espiritual i fervorós l’ha ajudat a sobreviure en la competició. «Totes les lliçons que he après de l’evangeli m’han servit per al programa. Quan em feien crítiques pensava: «mansa i humil, Tamara, mansa i humil». I quan quedava l’última, m’aplicava allò que «els últims seran els primers. Jo ho adaptava tot», explicava en la presentació del programa, a Vitòria.

La setmana abans d’entrar a les cuines del programa amb el xef Paco Roncero, les lliçons de Ramona, la famosa cuinera de casa Preysrler (també Vila Meona), i l’ajuda d’un professor particular del Basque Culinary Center estan obrant el miracle. «Malgrat el poc temps que vaig tenir per preparar-me, crec que el públic pot veure la meva evolució». 

Recordem que, seguint el manament del «no diràs mentides», Tamara va deixar amb la boca oberta Samantha quan la jutge li va preguntar pel llibre de receptes de ‘cupkakes’ que va publicar fa uns anys i ella va confessar: «Jo només vaig fer les fotos, després van dir que eren receptes meves, però no ho eren». La seva destresa escorxant conills també ha sigut molt comentada. «Agafar aquest destral i fer ¡zas! és molt gratificant. A casa mai m’ho han deixat fer, no sé, és una frustració que tinc», deia. El bon rotllo que va tenir amb els germans Salazar, Los Chunguitos, va ser entendridor, i el coqueteig amb Jordi Cruz –«que és molt atractiu amb jaqueta o sense és un fet objectiu»– donen moments que s’allunyen de l’àmbit culinari i s’apropen al xou.

Tío Mario no té manies

Notícies relacionades

Amb qui ha fet bona amistat –i bombons de matinada a casa d’Isabel– és amb el dissenyador català Juan Avellaneda, que abans d’entrar al concurs ja la veia com una de les principals rivals a batre. La incorporació de Boris Izaguirre al concurs també ha sigut un repte per a ella, que ha intentat tothora demostrar les bones maneres i no tenir conflictes amb ningú». Allò de liderar equip, com van veure desesperadament Jordi Cruz i d’Anabel Alonso, és la seva assignatura pendent.

La Preysler no posava la mà al foc per ella. «La meva mare em va dir que em farien fora de seguida. L’únic que va confiar en mi plenament va ser el meu cunyat Fernando Verdasco», ha dit. I l’oncle Mario [Vargas Llosa] celebra els seus plats: «És molt golafre i no té manies». Així que a veure si al final és capaç de publicar el seu propi llibre de receptes, però aquest cop de debò.