ENTREVISTA ÍNTIMA

Shakira: «Piqué i jo mai hem sigut una parella tradicional»

La cantant se sincera sobre la seva relació de parella, la carrera musical i la vida familiar

undefined49722393 colombian musician shakira and partner kosmoa founder and pr190917134429

undefined49722393 colombian musician shakira and partner kosmoa founder and pr190917134429 / BRYAN R SMITH

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat que Shakira sempre s’ha mantingut discreta quant a la seva vida privada, la cantant ha concedit una entrevista a Viva, suplement del diari ‘Clarín’, en què ha parlat obertament sobre la seva relació amb la seva parella, Gerard Piqué, la seva carrera musical, els inicis professionals i la vida familiar.

«Mai hem sigut una parella tradicional», afirma alhora que detalla com s’organitzen amb els seus fills, Milan, de sis anys, i Sasha, de quatre. «No és que tinguem un acord escrit en el qual ens repartim les tasques, però tots dos som pares molt involucrats i ens anem espavilant com podem, recolzant-nos mútuament i també molt en les nostres famílies. No sabem cap altra manera de fer-ho».

Logística familiar

Al llarg de l’entrevista també s’ha referit als problemes que tenen per conciliar la vida familiar de tots dos, amb multitud de viatges per tot el món: «De vegades és difícil quan un no pot veure els nens durant un mes o més. És dur, però fem trucades per Facetime, així que estem en constant comunicació i això ajuda».

La parella viu des de fa molt temps entre rumors de ruptura. Els concerts de la seva última gira han servit per apaivagar les notícies de crisi. Així, per exemple, des de l’escenari en la gira mundial que va passar per Barcelona, la cantant va declarar: «Gràcies per aquesta nit màgica. Gràcies a aquesta terra per donar-me aquests dos fillets». I mirant a la seva parella va dir: «I a tu. M’han fet molt feliç».

Amb referència a la bona acollida de les seves cançons, l’estrella de Barranquilla assevera que és el ball el que li diu si algun dels seus senzills triomfarà. «En el millor dels casos, ¡els meus malucs diuen que una cançó serà un ‘hit’! Però la veritat és que el ball seria el baròmetre que utilitzo moltes vegades per veure si alguna cosa està funcionant musicalment o no». 

No obstant, no tot va ser fàcil en els seus inicis en la música: «El principal obstacle a què em vaig enfrontar en la meva carrera va ser ser dona en aquesta indústria. En el moment en què vaig començar fent el gènere de música que feia i a Llatinoamèrica. [...] En aquell temps la publicitat no estava tan democratitzada, no tenies una plataforma per anar compartint la teva música via Internet i que arribés a diversos països alhora». Com molts músics, «em va tocar agafar la motxilla i anar tocant a portes, i per cada una que m’obrien, deu més se’m tancaven a la cara. Has de tenir molta perseverança en aquesta indústria, per sobre fins i tot del talent i, sobretot, aguantar molt», apunta al diari argentí.

Quant al seu estil de música, la intèrpret reconeix el canvi que han experimentat les seves cançons. «Estic experimentant sons diferents des que vaig començar. És veritat que ara, potser, hi ha més accessibilitat a més tipus de sons, però crec que això també ha democratitzat molt la música, la qual cosa per a mi és positiva». Encara que li costa elegir la seva cançó favorita del seu extens repertori: «¡És una pregunta impossible! Cada cançó té el seu lloc, el seu moment», assenyala, tot i que reconeix un carinyo especial per Pies descalzos, que es va llançar al mercat el 6 d’octubre de 1995. 

 

Notícies relacionades

Precisament el títol d’aquest tema, que va ser el primer àlbum d’estudi de la compositora, ha donat nom de la seva fundació, que actualment està centrada en la construcció d’una escola a Barranquilla, la seva localitat natal.

Al preguntar-li sobre si li interessa ficar-se en política respon: «No, ¡la política no em tempta gens! Sento aportar molt més sent on soc. Procuro treballar amb el Govern sigui quin sigui, perquè l’educació és un assumpte en el qual tots podem coincidir en la seva importància per a la pau, l’estabilitat i la prosperitat», acaba.