GARROTADA JUDICIAL

Alejandro Sanz, condemnat a pagar 5,4 milions a la seva antiga exrepresentant

La sentència del jutjat estableix que el músic va incórrer en un «incompliment dolós del contracte» al rescindir-lo de forma unilateral.

undefined26305449 gra036  madrid  16 06 2014   el cantante alejandro sanz y su190916175400

undefined26305449 gra036 madrid 16 06 2014 el cantante alejandro sanz y su190916175400 / SERGIO BARRENECHEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Trencar una relació laboral de vegades pot ser un alliberament però d’altres pot sortir molt car. És el que li ha passat a Alejandro Sanz. El jutjat de Primera Instància número 74 de Madrid ha condemnat el cantant a pagar 5,4 milions d’euros per incompliment de contracte a l’entitat que portava la seva representació artística, RLM, S.A.

Aquesta societat és propietat de Rosa Lagarrigue, representant de l’artista des de fa 25 anys que el va portar a judici reclamant 9 milions d’euros.

Ruptura unilateral del contracte

El plet va començar el 2016, quan RLM, SA va interposar una demanda civil després de la ruptura unilateral del contracte del cantant amb el seu representant. Sanztenia totes les de perdre, ja que el contracte va ser subscrit el 2014 i els obligava a mantenir una relació professional fins al 2019. La sentència del jutjat estableix que el músic va incórrer en un «incompliment dolós del contracte» al rescindir-lo de forma unilateral.

Notícies relacionades

Sanz va encarregar una auditoria fa tres anys i el resultat no li devia agradar gens, ja que va trencar amb Lagarrigue de forma sobtada. Ella ho va explicar llavors així: «La ruptura va ser completament unilateral i amb contracte vigent, és a dir, ni parlada ni consensuada. El vaig haver de demandar, és el més trist que he fet en tota la meva vida professional. És tremend, perquè només tinc records magnífics amb Alejandro».

La sentència judicial coincideix amb la separació de l’intèrpret amb Raquel Perera, que haurà de passar per la repartició de propietats. Segons la revista ’Pronto’, Perera té al seu nom dues de les tres empreses que gestionen la seva carrera musical, i que precisament després de trencar amb Rosa Lagarrigue, va desviar tots els temes a Gazul Productions S.L., amb un actiu de 28 milions d’euros i de la qual Perera és presidenta i apoderada.