ACTOR EN RATXA

Taron Egerton es fon amb Elton John

L'actor i cantant gal·lès encarna l'estrella pop a 'Rocketman'

lmmarco48042238 new york  new york   may 06  taron egerton attends the 2019 190507124414

lmmarco48042238 new york new york may 06 taron egerton attends the 2019 190507124414 / Jamie McCarthy

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Si ‘Bohemian Rapsody’ va ser la gran bomba cinematogràfica del 2018, ‘Rocketman’, també dirigida per Dexter Fletcher, pot ser-ho aquest 2019. El film, que s’estrena el pròxim 30 de maig, se centra en la transformació del tímid prodigi del piano Reginald Dwight en la supervedet internacional Elton John. I si Rami Malek va convèncer el món amb la seva excel·lent interpretació de Freddie Mercury, Taron Egerton també pot fer història i qui sap si també aconseguir un Oscar. La caracterització és sorprenent. 

L’actor i cantant gal·lès de 29 anys no només s’ha posat dins el vestuari cridaner i el cos canviant del personatge sinó que, a diferència de Malik, interpreta totes les cançons de la banda sonora, autèntics himnes pop. “Espero que a la gent no li importi gaire sentir la meva veu. Hem treballat molt dur a l’estudi”, ha fet broma Egerton, que ara va amunt i avall en plena promoció.

El jove ha sigut noi de portada d’‘Esquire’, ‘Attitude’, ‘Vanity fair’ Itàlia, ‘The Hollywood Reporter’, ‘Flaunt’... Tota una passada. Fa uns dies fins i tot feia cara d’espant i feia broma al seu Instagram per haver aconseguit un milió de seguidors. Aquest dilluns també s’ha deixat veure de vint-i-un botó a la gala Met de Nova York. 

El seu nom no va ser el primer a sonar per aquest paperàs. Abans es va temptejar Tom Hardy i Justin Timberlake. ¿Massa gran el primer? ¿Massa ben plantat el segon? Egerton va respirar profund quan va saber que el projecte tirava endavant amb ell al capdavant i que l’elecció estava  beneïda per Elton John en persona, que figura com a productor associat amb el seu marit, David Furnish, i Matthew Vaughn, el marit de Claudia Schiffer.

“Fes la teva pròpia versió”

“L’Elton i jo vam passar molt temps amb els seus amics. També va venir al meu pis de Londres diverses vegades i vam estar escoltant vinils i comentant vídeos de les seves gires. Així em vaig endinsar en el seu món”, ha explicat un Egerton que es va donar a conèixer per al gran públic com a agent secret a ‘Kingsman’ amb Colin Firth i a ‘Robin Hood’ amb Jamie Foxx. Abans havia treballat en un parell de sèries de televisió britàniques: ‘Lewis’ i ‘The Smoke’. El consell que li va donar sir Elton John –que als seus 72 anys continua embrancat amb la seva dilatada gira de comiat– va ser bastant alliberador per a ell: “No intentis copiar-me. Fes la teva pròpia versió. Això és una fantasia musical”, li va dir.

Notícies relacionades

Amb el que s’ha pogut veure al psicodèlic tràiler, sabem que també serà una muntanya russa emocional. Un còctel carregadet de melodies enganxoses, sexe, drogues i alcohol. El gal·lès, el nom del qual significa “tro”, ha afrontat escenes explícites de sexe i caldrà veure on es queda la classificació per edats. “Fer d’Elton John en tots els sentits i amb tot el respecte ha sigut surrealista. Algunes vegades fins i tot intimidador”, ha assegurat a ‘Esquire’, amb sessió de fotos de moda inclosa. I és que el jove també figura a les llistes dels més ben vestits. 

A ‘Attitude’, la revista gai més llegida del Regne Unit, Edgerton ha posat més lleuger de roba i s’ha mullat una mica més per explicar com va afrontar la relació amb John Reid (interpretat per Richard Madden), el mànager del cantant durant gairebé tres dècades i el seu nòvio durant cinc anys. “Mostrem el primer petó. La por d’aquesta experiència, també l’alegria ... intentem fer una cosa elèctrica, emocionant”. Més endavant el film mostra John perdent la seva virginitat amb Reid. “Volíem jugar amb com dos nois de vint-i-tants anys s’estan enamorant i se senten increïblement atrets l’un per l’altre”. Pel que sembla el resultat és tan convincent que a l’entrevista matisa que ho ha fet amb tot el respecte d’un hetero ‘gayfriendly’.

Temes:

Elton John