UN DANDI BARCELONÍ PER AL XOU DELS FOGONS

Juan Avellaneda: «Vaig a Masterchef Celebrity a guanyar»

El dissenyador anuncia que s'està preparant. "L'altre dia vaig tardar set hores a fer unes croquetes"

lmmarco48071467 barcelona   08 05 2019   extra   juan avellaneda  en la pres190509181032

lmmarco48071467 barcelona 08 05 2019 extra juan avellaneda en la pres190509181032 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

"Soc súper feliç de formar part de la família del pròxim 'Masterchef celebrity 4'. Aquest repte em posa moltíssim". Ho proclama el dissenyador Juan Avellaneda en el seu Instagram i on faci falta, per exemple, en la presentació d’un cotxe elèctric de Mercedes. "I alerta, hi vaig a guanyar", adverteix algú que considera que la cuina és cultura i que cuinar i crear roba tampoc són conceptes tan allunyats. Jo, per exemple, comparo unes postres ben fetes amb un tocat de Philip Treacy".

El dissenyador, nascut el 1982 a Barcelona, on té el seu taller, és referent d’estil gràcies sobretot a les seves americanes estampades. de les quals no pensa prescindir. "Cuinaré amb americana sota del davantal. De fet, ja tinc preparats uns modelets que us encantaran". El seu lema és "Cosir i cuinar, tot és començar".   

I és que a Avellaneda l’estètica el pot, només cal veure'l, sempre impecable. "A mi m’al·lucina la cuina creativa, els plats sorprenents. M’agrada jugar amb els colors, les formes i les textures. Així que defensaré que mai s’ha de perdre de vista l’estètica". ¿És un missatge directe potser per als Chunguitos i El Sevilla? 

Esclar que una altra cosa ben diferent és enfrontar-se a una peça de caça com una llebre i haver d’especejar-la per fer-la a la royal, amb la seva sang i tot, com va passar en l’edició del concurs dimarts passat. "Ho estava veient i encara no m’he reposat d’aquestes imatges, jo que soc mig vegà. Però si ho he de fer, es farà. L’altre dia vaig estar a Menuts, la parada de triperia del Mercat de la Boqueria que molts cuiners m’han recomanat, i reconec que em costava." 

Amb els estris de cuina està menys familiaritzat que amb les tisores (tampoc té televisió, veu els programes a l’ordinador), però hi està posant remei. "Ho reconec. L’únic dolent és que mai havia netejat un peix o filetejat carn. Quan em van proposar formar part del concurs vaig parlar amb diverses persones i em van animar, com Boris Izaguierre, que és amic. Ona Carbonell m’ha dit que conservi la calma i em concentri sobretot en el moment de la compra, que és fonamental. Després en les proves d’exteriors es farà el que es pugui, perquè es treballa en equip." 

Set hores per a unes croquetes

Notícies relacionades

Altres trucades van ser també per poder ficar les mans a la massa. "Nandu Jubany m’està ajudant. Ell, la gent del restaurant Disfrutar i amb Holmann, a Barcelona. No vull fer el ridícul i soc una persona molt aplicada, tossut i pefeccionista, així que estic aprenent coses bàsiques i reconec que tenen molta paciència amb mi". Els temps necessita escurçar-los. "L’altre dia vaig tardar set hores a aconseguir fer unes croquetes, així anem malament", confessa.  

Avellaneda, al qual vam veure ja a la televisió parlant d’estilisme i roba a 'Cámbiame' i és íntim de Nieves Álvarez, veu molt rival en el concurs de TV1 Tamara Falcó, la filla d’Isabel Preysler, que també està embrancada en la seva firma de roba distingida. "La conec bé i sé que és una persona seriosa i competitiva". Recordem que competirà també amb els actors Yolanda Ramos, Félix Gómez, Ana Milán, Àlex Adróver, Marta Torné i Elena Furiase, amb els Chunguitos i el Sevilla, amb el jugador de bàsquet José Miguel Antúnez, la dissenyadora Vicky Martín Berrocal, l’exgimnasta, actriu i escriptora Almudena Cid i la sens igual Ana Obregón. De moment qui està encantat amb la nova faceta de cuinetes d’Avellaneda és la seva parella, l’empresari Sergio Corbera. "És el meu conillet d’índies". 

Temes:

Masterchef