CURS 'ONLINE'

Aprèn a actuar amb Natalie Portman

L'actriu guanyadora d'un Oscar ja és part de les MasterClass on altres celebritats de Hollywood imparteixen cursos 'online' per actuar

natalie-portman-teaches-acting--masterclass--official-trailer / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Natalie Portman, l’actriu guanyadora d’un Oscar, estrella de pel·lícules com Cisne negre i Jackie, ha anunciat  el llançament d’una sèrie de classes d’actuació a internet, amb un valor de 90 dòlars cadascuna i compartirà, a més de consells sobre el món de l’actuació, algunes idees i experiències adquirides durant els seus més de 25 anys de carrera, ja que l’artista va començar-la quan només tenia 10 anys.

Les classes estan disponibles a través del proveïdor d’educació ‘online’ MasterClass i, entre altres consells, compartirà diversos enfocaments per actuar, incloent-hi la manera de construir un mapa de personatges; com els investiga per a papers històrics i ficcions; detalls per treballar amb un director; la forma de construir la "física i la consciència" de cada rol; i com defineix els matisos de veus.

La llibertat de l’actuació

"Actuar és una experiència alegre. És l’acte d’empatia i joc", detalla Portman, de 37 anys, a través d’un comunicat. "Has de ser lliure per ser creativa, provar coses noves i cometre errors. Així és com vaig aprendre".  A més afegeix: "En aquesta classe em complau compartir el que he reunit durant més de 25 anys com a actriu, coses que m’han funcionat, coses que he vist que funcionen bé per a d’altres i consells que he creat per ajudar-me a mi mateixa".

L’actriu, que ha posat el seu rostre a més de 40 pel·lícules des dels 10 anys, quan va debutar a ‘El professional’ (‘Léon’ era el títol original), de Luc Besson, va assolir fama mundial quan va interpretar la Reina Amidala en la trilogia de pel·lícules Star Wars.

Graduada a Harvard, va guanyar el Premi de l’Acadèmia i el Globus d’Or pel seu destacat paper en el ‘thriller’ psicològic Cisne negro (2010), de Darren Aronofsky. A més, va obtenir nominacions a l’Oscar pels seus papers a Jackie (2016) i Closer (2004).

Les classes de les celebritats

MasterClass, amb seu a San Francisco, va ser llançada el 2015, i està centrada en el desenvolupament i la comercialització de classes especials de celebritats de Hollywood. Diferents figures del món de l’espectacle van firmar acords amb la companyia, entre ells Martin Scorsese, Ron Howard, Spike Lee, Jodie Foster, Mira Nair, Ken Burns, Judd Apatow, Shonda Rhimes, Steve Martin Aaron Sorkin.

Notícies relacionades

MasterClass cobra 90 dòlars (uns 80 euros) per cursos individuals i un pla anual de 1.800 dòlars (1.590 euros), que brinda accés il·limitat a totes les classes noves i existents de la seva llista d’instructors famosos.

Recentment, Portman ha protagonitzat la pel·lícula de suspens Annihilation (2018), i ha interpretat una diva del pop en una espiral descendent en el drama Vox Lux, que es va estrenar al Festival de Cine de Venècia del 2018.