LLISTA DE 'BLOOMBERG'

Jeff Bezos ja és l'home més ric de la història moderna

El fundador d'Amazon acumula més de 128.000 milions d'euros, gràcies a l'empenta del Black Friday i el Prime Day

El segon home més ric del planeta és Bill Gates, amb 81.000 milions d'euros

This April 24, 2015 handout photograph obtained courtesy of Blue Origin shows Jeff Bezos, founder of Blue Origin, at New Shepard’s West Texas launch facility before the rocket’s maiden voyage.

This April 24, 2015 handout photograph obtained courtesy of Blue Origin shows Jeff Bezos, founder of Blue Origin, at New Shepard’s West Texas launch facility before the rocket’s maiden voyage. / HO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fundador d’Amazon, Jeff Bezos, no és només la persona més rica del món, sinó també la més rica de la història moderna. Segons ha publicatl’índex de milionaris de Bloomberg,Bloomberg el també amo de l’empresa de turisme espacial Blue Origin posseeix un patrimoni que supera els 128.000 milions d’euros. Ningú fins ara havia aconseguit acumular aquesta quantitat de feixos de bitllets. 

Fa només uns mesos, al novembre, Bezos amb prou feines –és un dir– superava els 85.000 milions, cosa que el situava, juntament amb Bill Gates, entre els únics homes que havien superat aquesta gesta.  Llavors en va tenir la culpa el Black Friday, però ara es tracta del Prime Day, que s’ha celebrat aquesta setmana.

Aquest dilluns el propietari del Washington Post s’ha aixecat del llit amb 47.000 milions més que el seu següent competidor, l’amo de Microsoft.  Gates va aconseguir el 1999 que el seu patrimoni superés els 85.000 milions de dòlars.

Altruisme de Gates

Es pot dir que Gates també hauria superat la xifra de Bezos des de fa anys si no hagués fet donacions a través de la seva fundació que ajuda al desenvolupament del Tercer Món.

I és que en els set mesos d’aquest any, el patrimoni de Bezos s’ha incrementat en un 52% (44.000 milions), que és més que la fortuna que té la persona més rica de l’Àsia, l’empresari i enginyer indi Mukesh Ambani.

Segons el gràfic que publica Bloomberg, el segon lloc del rànquing l’ocupa Bill Gates, amb una fortuna de 81.000 milions d’euros, seguit per Warren Buffett, amb 71.000 milions. El quart lloc l’ostenta Mark Zuckerberg, amb 70.676 milions d’euros.

Al cinquè lloc hi apareix un clàssic, l’amo de Zara, Amancio Ortega Gaona. El magnat gallec, que posseeix el 59% d’Inditex, acumula ja 64.000 milions d’euros. L’empresa amb seu a Arteixo és el venedor al detall de roba més gran del món, amb 7.400 botigues repartides per tot el món.

Notícies relacionades

Després d’ell hi ha l’empresari francès propietari de la firma de luxe LVMH Bernard Arnault; el magnat mexicà Carlos Slim; els cofundadors de Google, Larry Page i Serguéi Brin, i el que va ser el primer executiu d’Oracle, fins al 2015, i el pare fundador de Silicon Valley, Larry Ellison.

Entre els 10 primers llocs de milmilonaris del món de Bloomberg, n’hi ha set dels Estats Units, sis dels quals es dediquen al món de la tecnologia.