'TOP 100' DE CELEBRITATS RIQUES

Llista Forbes: George Clooney és l'actor que més diners ha guanyat l'últim any

L'estrella, de 57 anys, va obtenir 204 milions gràcies, en part, a la venda de la companyia de tequila de la qual era cofundador

Messi ocupa la vuitena posició del rànquing i és el futbolista més ben pagat del món

FILE PHOTO: Actor George Clooney arrives at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination in the Manhattan borough of New York, U.S., May 7, 2018.  REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

FILE PHOTO: Actor George Clooney arrives at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination in the Manhattan borough of New York, U.S., May 7, 2018. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo / Carlo Allegri (REUTERS)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

George Clooney ha guanyat més diners en els últims 12 mesos que qualsevol actor, gràcies en part a la venda de la companyia de tequila que va cofundar, Casamigos.

Segons Forbes, Forbesl’estrella de Hollywood, de 57 anys, va obtenir 239 milions de dòlars (204 milions d’euros) en guanys abans d’impostos des de l’1 de juny del 2017 fins a la mateixa data d’aquest 2018.

Això el col·loca en segon lloc en el 'top 100' anual de la revista de les celebritats més ben pagades del món, al darrere del boxejador Floyd Mayweather (amb 285 milions de dòlars / 243 milions d’euros).

Kylie Jenner ocupa el tercer lloc en el compte d’acumulats de Forbes, amb 166,5 milions de dòlars (141 milions d’euros). A començaments d’aquest mes, Forbes va anunciar que la benjamina del clan Kardashian i estrella de les xarxes socials anava camí de convertir-se en "la multimilionària fet a si mateixa més jove de tots".

U2, i els artistes britànics de Coldplay Ed Sheeran també s’inclouen entre els 10 més rics, juntament amb les estrelles del futbol mundial Lionel Messi Cristiano Ronaldo.

Poques dones

De les 100 celebritats que més han guanyat, només 15 són dones, una menys que l’any passat.

No obstant, en general, aquest 2018 ha sigut més generós amb els multimilionaris d’aquesta llista d’un centenar de famosos, ja que entre tots en els últims 12 mesos, han obtingut un 22% més de beneficis que l’any anterior.

A continuació, el top 10 de la llista d’artistes més rics de Forbes:top 10 Forbes:

1. Floyd Mayweather (243 milions d’euros)

La baralla de l’agost del 2017 de Mayweather contra Conor McGregor va generar més de 469 milions d’euros (i ell se’n va embutxacar la meitat). Aquesta és la segona ocasió en què el boxejador lidera aquest rànquing. També ho va fer el 2015.


2. George Clooney (204 milions d’euros)

L’estrella de Hollywood ha venut recentment la seva companyia de tequila Casamigos al gegant de les begudes Diageo, en una venda de 1.000 milions de dòlars (897 milions d’euros). Clooney va fundar l’empresa el 2013, juntament amb els seus amics Rande Gerber (marit de Cindy Crawford) i el magnat immobiliari Mike Meldman. Els tres van crear la marca amb la idea que fos una col·lecció privada per a familiars i amics pròxims.  Es tracta d’un tequila prèmium que s’elabora amb atzavara de les plantacions dels Altos de Jalisco (Mèxic). Es fabrica en tres versions (blanc, reposat i anyenc).


3. Kylie Jenner (141 milions)

La més jove de les Kardashian és la fundadora d’un imperi de cosmètics. Segons Forbes, la benjamina val gairebé tres vegades més que la seva germana KimKylie, de 20 anys, va arribar a la llista l’any passat. Però el seu salt ha sigut espectacular, ja que ha passat del lloc 59 al tercer.


4. Judy Sheindlin (125 milions d’euros)

Coneguda com ‘la jutge Judy’, l’exjutge de la cort de Manhattan és tota una personalitat televisiva i fa més de dues dècades que està en antena a la CBS. Ha rebut tres Emmy.


5.  Dwayne La Roca Johnson (106 milions)

La Roca

El lluitador reconvertit en actor gairebé ha duplicat els seus guanys respecte a l’any passat. L’estrella de Jumanji i Fast & Furious va obtenir els guanys més grans relacionats amb el món de la interpretació que s’han registrat els últims 20 anys, segons Forbes.


6. U2 (100 milions d’euros)

La gira mundial de The Joshua Tree de la banda irlandesa i l’actual li ha reportat molts guanys. 2,7 milions d’incondicionals van assistir al 30è aniversari del seu àlbum debut.


7. Coldplay (98,5 milions d’euros)

Es tracta de la primera banda britànica que entra en la llista, gràcies, sobretot, a la gira de dos anys per tot el món A Head Full Of Dreams, en què va recaptar més de 426 milions d’euros. 


8.  Lionel Messi (95 milions d’euros)

Després de firmar el novembre passat una extensió del seu contracte amb el Barça, Messi s’ha convertit en el futbolista més ben pagat. A això s’ha d’afegir el seu contracte per tota la vida amb Adidas i altres marques, com Gatorade, Pepsi, Huawei i Hawkers. A més, el 2020 l’argentí tindrà el seu propi parc temàtic a la Xina: el Messi Experience Park.


9. Ed Sheeran (94 milions)

Notícies relacionades

El cantant, compositor i guitarrista britànic, de 27 anys, és el solista amb més alt rendiment econòmic del món. El seu Shape of You és la cançó més escoltada a Spotify de tots els temps.


10. Cristiano Ronaldo (gairebé 94 milions d’euros)

El ja exjugador del Madrid, i nova estrella del Juventus, s’ha traslladat a Torí per 112 milions d’euros. A més, té un contracte per tota la vida amb Nike valorat en 852 milions d’euros.