TÍTOL PER A SANT JORDI

Laura Escanes reflexiona a 'Piel de letra'

La 'influencer' i esposa de Risto Mejide posa per escrit els seus pensaments

La ’influencer’ i dona de Risto Mejide posa per escrit els seus pensaments / VÍDEO: EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Les meves nocions sobre la teva pell eren nul·les i em moria de ganes d’aprendre a tocar-te i acariciar-te, però no sabia ni com començar. Qüestió de pells, diuen. Qüestions de cada pell deu ser. Perquè cada pell és un món nou per descobrir». És una de les reflexions que recull la influencer Laura Escanes, que avui compleix 22 anys i s’estrena com a escriptora.

   

 Hi ha moltes més reflexions. Perquè a la influencer i esposa del televisiu Risto Mejide els seus comentaris, els seus posats i les seves frases edulcorades a Youtube i a Instagram li quedaven curtes. Per això s’ha llançat a esplaiar-se una mica més en un llibre amb tapa dura que ha titulat Piel de letra, que publica Aguilar i que serà devorat fil per randa aquest Sant Jordi. No en va i sens dubte pensant en el reclam de la data, a la portada apareix gravada una rosa. El llibre i la rosa per 15 euros. Escanes s’ha marcat un dos per un.

Com a presentació ens indiquen que el llibre, molt personal, explora els grans temes que toquen el cor. Un compendi de textos de diversa índole, de prosa poètica que dibuixa –acompanyada de les il·lustracions d’Helena Saigi Millán– un mapa de pells com són el  desig, l’abandonament, la nostàlgia, la lluita, la força, el desengany, el caos, l’aventura, el descobriment... Ens expliquen que el llibre significa tant per a ella que s’ha tatuat la rosa al cos i que molts dels seu fans estan fent el mateix.

   

Tant de bo us erici la pell

 «És un llibre íntim, des de dins, per desforgar-me, complicat d’explicar, em fa por. Escriure’l ha sigut un procés llarg, perquè fins que no estic convençuda del que tinc entre mans, no m’hi arrisco. Ha sigut lent, però estic contenta amb el resultat. M’he despullat i tot el que no mostro està escrit. Tant de bo us emocioni i us erici la pell», deia Escanes en la presentació, en què va estar acompanyada pel seu marit Risto Mejide.

A la qüestió de si Mejide li ha donat un cop de mà, Laura Escanes ha sigut contundent. «He escrit des de petita. És tan meu que per molt que demanés ajuda, no em podia aconsellar. O sortia de mi o no sortia natural. A les xarxes socials no acostumo a mostrar els meus sentiments; al llibre sí. Risto, la meva família, l’han llegit emocionats i diuen que amb el llibre em coneixeran de veritat, que soc jo, que tot el que està escrit soc jo, ha explicat Escanes, que espera que aquesta nova faceta d’escriptora no es quedi aquí i que deixa el seu debut com a mare per a més endavant.  «Estem fins al capdamunt de feina i seria un error de moment».

Notícies relacionades

Sigui flor d’un dia o no com a escriptora el temps ho dirà, però el que és indubtable és que Laura Escanes té una innegable tirada entre els mil·lennistes. Un milió de seguidors ni més ni menys. «És una bogeria. Quan penso en la quantitat de persones que m’envien missatges i em diuen que se senten identificades amb mi... Aquesta sensació és meravellosa. És una responsabilitat ser un referent per a moltes persones. No soc perfecta, també m’equivoco. No soc un model a seguir però soc fidel als meus valors».