MITE VENEÇOLÀ

'El Puma' rep el "miracle" que esperava amb un doble trasplantament de pulmó

Al cantant veneçolà li van ser diagnosticar fa set anys una fibrosi pulmonar idiopàtica i feia uns quants mesos que estava en llista d'espera

José Luis Rodríguez ’El Puma’, de 73 anys, ha sigut sotmès avui a un doble trasplantament de pulmó en un hospital de Miami. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Efe

José Luis Rodríguez El Pumaha rebut aquest dimarts a Miami (Estats Units) un doble trasplantament de pulmó en una oportunitat que el cantant veneçolà havia qualificat de "miracle" i amb què esperava guanyar la batalla a la seva incurable malaltia.

Rodríguez, a qui van diagnosticar fa set anys una fibrosi pulmonar idiopàtica, feia uns quants mesos que estava en llista d'espera per uns pulmons compatibles, i "ahir a la nit li van trucar i s'ha sotmès a l'operació en les primeres hores d'avui", ha explicat la seva publicista, Beatriz Parga.

"Per ell, aquesta és una nova oportunitat de vida i està vivint tot el procés amb molta fe", ha afegit Parga després de l'operació, portada a terme a l'hospital Jackson Memorial.

Cures intensives

Notícies relacionades

Segons fonts pròximes a l'artista, Rodríguez estarà uns quants a la unitat de cures intensives, on l'equip de trasplantaments de pulmons i cor en adults del Miami Transplant Institute, un dels més reconeguts dels Estats Units, vigilen qualsevol complicació, que pot anar des d'infeccions fins a senyals que el cos rebutja els nous òrgans.

"Les primeres 72 hores són crucials", ha afirmat la publicista, que ha confirmat que el cantant d'èxits com El pavo real i Dueño de ti, està acompanyat per la seva dona, Carolina Pérez, i la filla de tots dos, l'actriu Génesis Rodríguez.