Els feliços 75 de Macson

La firma catalana debuta a la passarel·la amb una col·lecció masculina a punt per vendre

zentauroepp39071594 models wear creations by macson during the fall winter 2017 170627193251 / Manu Fernandez

zentauroepp39071594 models wear creations by macson during the fall winter 2017 170627193251
lmmarco39068817 desfilada de daniel rosa al 080 barcelona fashion aquest mat170626180058
lmmarco39068877 080 barcelona spring summer 2017  desfile de boboli170626180117

/

2
Es llegeix en minuts
M. ROCA / L. M. MARCO
BARCELONA

Amb l'última desfilada de la jornada i un sopar, la firma catalana Macson va celebrar ahir a la nit el seu 75è aniversari. La marca que va néixer a Barcelona el 1942 com una camiseria compta en l'actualitat amb 70 botigues -una d'elles on va estar ubicada l'emblemàtica Gratacós, al passeig de Gràcia- i ahir va debutar a la passarel·la 080 sense tractar d'amagar el seu marcat perfil comercial; no en va el seu fort és una bona relació qualitat-preu.

Sota el títol de 'The last exit' i amb estilisme de la parella Fermin i Gilles, es van veure un total de 38 'looks' masculins amb un toc britànic, amb estampats príncep de Gal·les, tartan i rombes per al dia i siluetes fosques i elegants per a la nit. Una proposta sense estridències per a la temporada tardor-hivern que ve que està a la venda des d'ara mateix.

La 080 Barcelona Fashion va viure al migdia, al pavelló de Sant Rafael, la inauguració oficial, amb presència dels dissenyadors i del conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, que va assenyalar que el sector de la moda «fa 10 anys estava en uns moments baixos i ara està en recuperació de vendes i producció». Per la seva banda, el director de la mostra, Miquel Rodríguez, va tornar a destacar que es tracta d'«una edició especial, la número 20, que s'ha plantejat com una edició d'aniversari i que arriba en un bon moment per posar en valor el talent, donar força a la creativitat i demostrar el seu paper comercial».

DESFILADES A SANT PAU

Entre les columnes de l'antic convent del Recinte Moderniste de Sant Pau, la passarel·la, aquest cop de forma rectangular, també va acollir ahir les desfilades dels guanyadors de l'edició passada del 080, amb les seves propostes, aquestes sí, per a la temporada primavera-estiu del 2018. És el cas de Daniel Rosa i la seva col·lecció 'Arrels', minimalista, neta i «neorural».

Just després es va veure la col·lecció 'Classy the jungle brothers' de la dissenyadora Krizia Robustella, que ha fet seva una barreja entre esportiva i chic i que va agradar bastant. En aquesta ocasióva comptar amb els estampats de la il·lustradora Fátima Moreno.

A la tarda, el valencià Miquel Suay va mostrar la seva col·lecció 'Coratge', una proposta ultramoderna i artística «ancorada en el passat de la família Borgia i el seu llegat a Xàtiva, Gandia i València». Oscarleon va presentar 'Love smells like a rose', en blanc i en rosa xiclet. I el dissenyador Albert Villagrasa, al capdavant d'Antonio Miro, va titular la seva proposta 'The crown' i va fer desfilar els models amb corona i cota de malla.

EL MATÍ, DELS NENS

Notícies relacionades

Al matí van ser els nens els qui van obrir la passarel·la. Primer va ser el torn de la col·lecció 'Dancers', de Little Creative Factory, i després la presentació de Boboli, una altra d'aquelles marques que ha aconseguit consolidar-se com un sòlid referent en moda infantil.

Sota el lema del 'see now buy now', és a dir, 'ho veig i ho compro ara', van treure a desfilar els seus nois vestits per al fred amb uns adorns de cabells plens d'ocells i de flors. La col·lecció 'Enchanted foret' parla d'un bosc encantat i els nens ho van fer de meravella. Això sí, feia venir molta calor veure'ls amb plumons, abrics de pell i capes i capes de roba.