PADRÍ DE LA 080 BARCELONA FASHION

Pierre Cardin: "En la moda actual no hi ha creació, només una total confusió"

El dissenyador, de 94 anys, firma el vestuari d'una peça musical sobre Dorian Gray

lmmarco37111019 barcelona  30 01 2017 rueda de prensa de pierre cardin en el170130144442

lmmarco37111019 barcelona 30 01 2017 rueda de prensa de pierre cardin en el170130144442 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

El dissenyador Pierre Cardin manté la seva figura espigada als 94 anys i una visió bastant grisa de la moda que es produeix actualment. Aquest matí, en la primera jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, el gran impulsor del 'prêt-à-porter' dels anys 60 ha assegurat que les passarel·les són un lloc d'esperança "on els somnis es fan realitat", encara que la seva anàlisi és bastant apocalíptica. "En la moda actual no hi ha creació, només una total confusió", ha dit aquest francès d'origen italià. 

Cardin s'ha referit també a la crisi econòmica i a les altes taxes de desocupació: "Els rics estan causant el problema d'atur més greu i al final són sempre els pobres els que acaben perdent. És molt trist que estiguem instal·lats en la moda de la pobresa". I no li ha importat parlar de la seva vellesa: "Soc el que soc. La felicitat està en l'equilibri de la meva vida i de la meva edat, i el teatre és un reflex de la meva vida".

Així ho ha explicat en el transcurs d'un petit col·loqui per presentar l'obra musical 'Dorian Gray. La bellezza non ha pietà', de la qual és el productor i responsable de vestuari, i que es representarà aquest dilluns a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), en la vetllada inaugural de la passarel·la.

Aquest espectacle parla de la bellesa i les obsessions d'una icona perfectament actual. L'espectacle es va estrenar al teatre de La Fenice de Venècia i es tracta d'un espectacle musical de Daniele Martini que reflexiona sobre l'inexorable pas del temps a partir de l'obra d'Oscar Wilde.

La narració comença en el moment en què Dorian ha complert 38 anys i, encara que el seu aspecte s'ha mantingut immutable, la seva ànima, atrapada al quadro que té amagat des de fa anys, mostra senyals monstruosos de fets inconfessables. La representació està composta per 15 àries d'òpera.

La direcció artística i les escenes de l'espectacle estan firmades per Rodrigo Basilicati, sota la direcció original de Wayne Fowkes i d'Emanuele Gamba, i el vestuari de Pierre Cardin, mentre que l'intèrpret de Dorian Gray és Federico Marignetti, que està acompanyat en escena per Thibault Servière.

UNA OBRA MUSICAL PER A LA INAUGURACIÓ DE LA PASSAREL·LA

Cardin ha destacat el talent de Marignetti, que ha agraït tenir l'oportunitat d'interpretar un paper que va "des de la innocència fins a la corrupció de l'ànima".

"Hem perdut la capacitat de disfrutar de les coses petites de la vida. Vivim només en la joventut i hem deixat de reconèixer la saviesa en les persones grans", ha afegit l'actor.

Notícies relacionades

El dissenyador, que s'ha confessat un home de moda però també del cine i el teatre, ha destacat que es tracta d'una obra atemporal i que el repte està a analitzar les dues ànimes del personatge de Dorian Gray.

La inauguració oficial de la 19a edició de la 080 Barcelona Fashion tindrà lloc a les 19.30 hores d'aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i es realitzarà un reconeixement a Pierre Cardin.