RETROSPECTIVA GASTRONÒMICA

Una exposició repassa els 30 anys del Celler de Can Roca

'De la Terra a la Lluna' estarà oberta al Palau Robert fins al 23 d'abril de l'any que ve

Exposició El Celler de Can Roca. De la terra a la lluna. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

“És una manera bonica d'explicar una història basada en el compromís, en la il·lusió, en l'esforç, en el treball, en el romanticisme, en l'idealisme”. Amb aquestes paraules ha descrit Joan Roca l'exposició El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna’, que explica com un restaurant humil d'un barri obrer d'una ciutat de províncies s'ha convertit, al cap de 30 anys, en el millor del món.

Notícies relacionades

La mostra, que s'estrena aquest dimarts al Palau Robert i estarà oberta fins al 23 d'abril de l'any que ve, explica el ‘què’, però també ‘com’ els tres germans Roca, Joan, Josep i Jordi, han construït un univers creatiu propi a partir de la gastronomia, des de les seves personalitats diferents fins al cromatisme, el joc de les olors, el sentit de l'humor, els viatges pel món i les tecnologies (algunes, com el Roner i el Rotaval, dissenyades per ells mateixos).

‘El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna’ té un altre mèrit: explicar com funciona un restaurant d'alta gamma a un profà. Per això l'espai amb 21 pantalles emetent simultàniament el que passa en tots els racons de l'establiment gironí és tant o més il·lustratiu i hipnòtic que les ulleres en 3D que permeten fer una immersió en aquest temple gastronòmic.