HISTÒRIA DEL ROCK

L''Exhibicionisme' dels Rolling Stones arriba a Nova York

Més de 500 objectes de la banda i de Warhol, McQueen i Pasche componen la mostra que recrea l'apartament on el grup va compondre els seus primers èxits

Els Rolling Stone porten la recreació del seu primer apartament a Nova York. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Després de triomfar a Londres, acaba d'obrir a Nova York la mostra 'Exhibitionism' ('Exhibicionisme'), que recrea l'apartament i, fins i tot, l'estat d'ànim amb què els Rolling Stones van compondre els seus primers èxits. Mig miler d'objectes personals i peces d'aquell pis de la capital britànica que va ocupar la mítica banda de rock -recreat fins i tot amb plats bruts, ampolles de cerveses i àlbums de blues que escoltaven llavors- componen una mostra que al març es traslladarà a Chicago i que més tard continuarà el seu periple per altres nou ciutats, al llarg de quatre anys.

FINS I TOT LA MATEIXA OLOR 

"Això és realment el més estrany... L'edifici segueix al seu lloc, no ha sigut enderrocat ni res, de fet està molt a prop d'on visc", ha explicat Mick Jagger. "És molt evocador... i fa la mateixa olor... Realment recorda com era". El seu company el bateria Charlie Watts ha recordat que "hi havia molts llocs com aquest a principis dels 60".

L'exposició, que estarà al West Village fins al 12 de març de l'any que ve, també recrea l'estudi de gravació amb els instruments originals dels músics.

VESTITS LLAMPANTS, LLETRES I FOTOS

També s'hi pot veure el llampant vestuari que feien servir en les seves gires, la llibreta amb les lletres de Jagger, el diari del guitarrista Keith Richards de 1963, la bateria de joguina de Watts, fotos i revistes.

Notícies relacionades

Entre les peces, destaquen obres d'Andy Warhol, Alexander McQueen i John Pasche, artífex de l'emblemàtic logo de la llengua del grup.

A la inauguració de la mostra a Nova York hi han assistit cares conegudes com la del presentador Jimmy Fallon (a la primera foto de sota) i els dissenyadors Marc Jacobs, Anna Sui (segona foto) i John i Joyce Varvatos.