RETORN ALS ORÍGENES

Els Rolling Stones tornen amb un disc de blues

La banda britànica anuncia la publicació d'una col·lecció de versions del gènere, el seu primer àlbum d'estudi en 11 anys

 

  / JORGE AMENGUAL

1
Es llegeix en minuts

Els Rolling Stones tornen al blues. 54 anys després de fer els seus primers passos en el circuit de rhythm & blues londinenc fent versions de clàssics del gènere, la llegendària banda britànica torna als orígens amb un nou disc, el primer que graven en un estudi en 11 anys, consagrat íntegrament al blues. 'Blue and lonesome', títol robat a una antiga peça de Little Walter, sortirà a la venda el 2 de desembre, segons acaba d'anunciar el grup, i inclourà versions gravades en directe a l'estudi en només tres dies, amb la presència d'Eric Clapton en qualitat de convidat excepcional (el guitarrista estava gravant allà mateix i es va brindar a posar les seves sis cordes al servei de 'ses satàniques majestats') . 

Notícies relacionades

A manera d'aperitiu, els Stones ja han fet públic un primer avançament: una versió de 'Just your fool', un vell himne del rhythm & blues gravat originalment per Buddy Johnson el 1953 i popularitzat pel bluesman de Chicago Little Walter el 1960 (també Cindy Lauper va recrear la peça el 2010 amb la col·laboració de l'harmonicista Charlie Musselwhite).

FESTIVAL DE LLEGENDES

Els Rolling Stones no publicaven un disc d'estudi des del llançament d''A bigger bang', el 2005. L'anunci de la publicació ha coincidit amb la presència de la banda comandada per Mick Jagger i Keith Richards al festival Desert Trip, que reunirà aquest cap de setmana i el següent a la localitat californiana d'Indio un grapat inigualable de llegendes del rock; amb els Stones també hi haurà Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters i els Who.