Yolanda i Cristina Pérez

Vesteixen Beyoncé

La cantant va deixar a tothom bocabadat dilluns passat a la matinada recollint un dels seus cinc premis MTV amb un vestit de núvia de YolanCris, una firma de dues germanes catalanes.

3
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

El sonat casament de Kim Kardashian i Kayne West, el maig del 2014, les va posar en l'a­parador internacional. Yolanda i Cristina Pérez (YolanCris) van vestir les quatre dames d'honor: Kourtney i Kloé Kardashian i Kendall i Kylie Jenner. Però res a veure amb l'enrenou mediàtic que ha suposat per a aquestes dues catalanes que Beyoncé pugés a l'escenari de la gala dels premis MTV a recollir el seu premi al millor vídeo de l'any amb un dels seus vestits de núvia.

«Estàvem de vacances. El dia 16 d'agost va trucar l'estilista de Beyoncé demanant vestits. ¡Ens vam quedar tots al·lucinats! Volia tres looks. Però només tenim prototips. No teníem temps de fer un vestit nou i el vam adaptar a les mesures que ens van passar. ¡Van donar 50 mesures! Fins i tot la del turmell… Jo al·lucinava i vaig pensar '¡que guai!', perquè això no ho havia vist mai. Normalment en passen 10 o 12. Va ser tot més que fàcil», explica, encara en un núvol, la Yolanda, dissenyadora de la firma. La seva germana Cristina és la responsable de la part econòmica i financera de la marca, que va néixer el 2005 i que conserva l'ànima senzilla i artesana dels inicis.

«De cintura cap amunt és una talla molt petita, fins i tot el braç, però el maluc de Beyoncé és gran. Crec que la seva estilista és molt bona perquè va elegir un vestit molt fàcil d'adaptar. ¡Em va ocupar només cinc minuts! Quan la vam veure amb el nostre disseny… ¡l'endemà! ¡Uf! Jo sóc supercrítica, però quan la vaig veure, la meva sensació va ser que li quedava molt bé. Encaixa perfectament amb el nostre estil», diu la Yolanda.

¿Per què elles? Unes dissenyadores quasi desconegudes als EUA… «Solen demanar vestits a molta gent. I a vegades prefereixen portar peces en primícia, d'un dissenyador desconegut que no han vist a la passarel·la. Suposo que ens va conèixer perquè vam vestir una bloguera molt famosa de Dubai… Si no, no m'ho explico», conclou la Yolanda.

Que l'artista més guardonada en la història dels MTV (per davant fins i tot de Madonna) llueixi un dels teus dissenys davant de 12 milions de teleespectadors, ha de suposar per força un abans i un després. «La repercussió ha sigut molt bona. Arran d'això s'han posat en contacte amb nosaltres els estilistes de Jessica Alba, Heidi Klum, Vanessa Hudgens…», explica la Yolanda. I si hi sumem que aquest any la firma desfilarà per primer cop a Nova York (el seu gran debut internacional), el futur s'augura prometedor. ¿Beyoncé al front row«Intentarem convidar-la, però aquesta gent és molt difícil. ¡Seria un somni que vingués!», somriuen, il·lusionades, les dues germanes.

La boda d'Elle McPherson

Notícies relacionades

No és el primer encàrrec internacional. Ni el segon. El debut va ser vestint per al seu casament la top Elle McPherson. Però l'enllaç amb el milionari Jeffrey Soffer a les illes Fiji va ser una mica secret. El segon encàrrec va ser una autèntica prova de foc: la boda de Kim Kardashian i Kayne West. «Amb les Kardashian vaig conèixer el meu límit personal», recorda la Yolanda. «Van anar al fitting de Givenchy a París i a les germanes no els va agradar el disseny. I la seva estilista, que havia elegit un vestit nostre a Chicago perquè es casava una setmana després, es va recordar de nosaltres. ¡Faltaven 3 o 4 dies per a la boda! Jo agafava l'avió dimecres i el casament era dissabte. Els vaig fer la prova i vaig tornar perquè no em van donar contesta. L'endemà em van respondre a les 6 de la tarda perquè no es posaven d'acord amb l'escot. Mai he deixat cap núvia sense vestit quan m'hi he compromès. Aquella nit es van quedar cinc persones a fer els vestits i l'endemà tornava a París», relata.

I després de Beyoncé, a ¿qui els agradaria vestir? «M'encanta Laura Ponte, m'agrada la seva elegància. I m'il­lusionaria vestir Shakira. És molt zíngara, quadra amb el nostre estil»