El Liceu estrena els gelats dels Roca

Ale Rivas i Jordi Roca endolceixen la Rambla amb la gelateria Rocambolesc

Homenatgen Andrés Velencoso amb un polo de llet merengada i coco

nmartorell34749149 barcelona 19 07 2016 rocambolesc abre heladeria junto al lic160719175329

nmartorell34749149 barcelona 19 07 2016 rocambolesc abre heladeria junto al lic160719175329 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El complex gastro, cultural i solidari del Liceu obre la boca: avui, dimarts, ha començat a funcionar la gelateria Rocambolesc, on manen i postregen Ale Rivas i Jordi Roca, i la setmana que ve, si els industrials compleixen, s'estrenarà el multiespai Òpera Samfaina, que ha dissenyat l'artista Franc Aleu, impulsa Tast Barcelona, supervisa Annette Abstoss i al qual els germans Roca han donat l'OK. La vermuteria, a la planta del carrer, ja dóna la llauna.

Òpera Samfaina és un lloc boig nascut del barret d'Aleu –que inclou un mini 'El Somni', l'òpera gastroroquiana– on es menjarà, es comprarà i es culturitzarà el personal.

Des de Roma, l'Aleu diu al telèfon: “El que es vendrà i se servirà gira al voltant de la història de Catalunya, una versió protagonitzada pel Jordi i l'Ale, que aniran descobrint la gastronomia i la cultura”. En aquesta llegenda urbana diuen que l'Ale i el Jordi ¡són els fundadors de Barcelona! ¿Volies èpica, Wagner? En un dels murals, la parella està representada en combat amb el drac “abans de descobrir els embotits”. Per favor, retirin la ratafia a l'ideòleg.

Mentre tot està a punt de passar, l'Ale despatxa a Rocambolesc sorbets de categoria, una deriva assequible de les postres que el Jordi ha creat per a El Celler de Can Roca: el cèlebre, i tendre, Làctic o el Gran Bombó, aquí en format terrina, per embogir amb la xocolata.

Entusiasmada amb la ubicació, i a l'horitzó un altre Rocambolesc barceloní en uns grans magatzems, l'Ale anuncia un gelat ben plantat que arribarà el 26 de juliol: “Serà un polo dedicat a Andrés Velencoso, de llet merengada i coco”. Un Velencoso de cos sencer per llepar. S'augura èxit, i acudits. ¿Per què ell? La família del model i actor administra un restaurant a Tossa, Casa Andrés, on roda un carretó amb els productes de l'Ale i el Jordi.

Notícies relacionades

Cada ciutat, cada Rocambolesc, té la seva icona sota zero i clavada en un palet: la de Madrid, un ós amb gust d'arboç; Girona, el Cul de la Lleona, de poma i bergamota; Barcelona, el Dit de Colom, xocolata, oli i sal. Velencoso completa el panteó pop, en què hi ha la màscara Darth Vader (sorbet de nabius i vainilla) i la mà postissa de Jaime Lannister (taronja sanguina i mango).

Tenors i sopranos, abans d'entrar als camerinos, delectin-se amb algun gelat per sacsejar la veu.