LA MONARQUIA BRITÀNICA

Els ducs de Cambridge bategen la seva filla, la princesa Carlota

La nena ha rebut el seu primer sagrament de mans de l'arquebisbe de Canterbury a l'església de Santa Maria Magdalena a Sandringham

Als braços de la seva mare i en presència de la besàvia, la reina Isabel II, la quarta hereva al tron d’Anglaterra ha sigut batejada pel ritu anglicà i amb aigua del Jordà en una cerimònia íntima / periodico

1
Es llegeix en minuts

La princesa Carlota, quarta en la línia de successió al tron britànic, ha sigut batejada aquest diumenge a l'església de Santa Maria Magdalena a Sandringham, al comtat anglès de Norfolk, on resideixen els seus pares Guillem i Catalina.

La nena, nascuda el 2 de maig, ha rebut el seu primer sagrament de mans de l'arquebisbe de Canterbury i primat de l'església d'Anglaterra, Justin Welby, en la citada capella, pròxima també al palauet on la seva àvia, la reina Isabel II, passa cada any el Nadal.

Aquesta és la primera ocasió que els ducs de Cambridge apareixen en públic amb Carlota i el seu germà gran, el príncep Jordi, nascut el 2013.

Centenars de persones s'han acostat fins als voltants de l'església per a veure la jove família i els convidats, entre els quals destaquen la reina i el seu marit, el duc d'Edimburg. També han assistit a l'acte l'avi patern de la petita, Carles d'Anglaterra, acompanyat de la seva dona, Camil·la; els avis materns, Michael i Carole Middelton; i els germans de Catalina, Pippa i James.

CINC PADRINS

Els ducs de Cambridge han elegit cinc padrins per al bateig de la seva filla Carlota, segons ha informat un portaveu del palau de Kensington. Entre els escollits per la parella destaca Laura Fellowes, cosina de Guillem i filla d'una de les germanes de la desapareguda princesa Diana de Gal·les.

La petita Carlota, nascuda el 2 de maig, també tindrà com a padrins Sophie Carter James Meade, amics dels pares; el cosí de Catalina, Adam Middleton; i un dels amics més pròxims de Guillem, Thomas Straubenzee.

Notícies relacionades

La petita Carlota Isabel Diana de Cambridge, nascuda a l'hospital St. Mary de Londres, és quarta en la línia de successió a la corona britànica, després del seu germà, el príncep Jordi; el seu pare, el príncep Guillem, i el seu avi, el príncep Carles.

La nena, que té el tractament d'altesa reial princesa Carlota de Cambridge, és la cinquena besnéta d'Isabel II, de 89 anys.