SUMANT RECONEIXEMENTS

Letizia, ambaixadora especial de la FAO per a la Nutrició

La Reina rebrà el títol divendres en una cerimònia a Roma on es reunirà amb experts de les Nacions Unides

La reina Letizia en la gala dels Premis Woman 2015

La reina Letizia en la gala dels Premis Woman 2015 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La reina Letizia d'Espanya serà nomenada ambaixadora especial de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) per a la Nutrició, en una cerimònia que se celebrarà ala seu d'aquest organisme a Roma. L'acte de nomenament tindrà lloc a la sala plenària de la seu de la FAO a les 12.30 hora italiana (10.30 GMT) i s'emmarca com un dels actes de la 39a Conferència d'aquest organisme de l'ONU que s'està celebrant en aquests dies.

El director d'aquest organisme de Nacions Unides, José Graziano da Silva, dedicarà unes paraules amb l'argumentació del nomenament i es procedirà a l'entrega del diploma acreditatiu com a ambaixadora especial a la reina, que agafarà la paraula. Després del discurs, la reina Letizia tindrà una entrevista amb el director general i posteriorment un dinar amb dirigents de la FAO i després es reunirà durant una hora amb experts dels grups de nutrició i sensibilització d'aquest organisme de Nacions Unides.

El Programa d'Ambaixadors "té com a principal objectiu dirigir l'atenció de l'opinió pública a l'eradicació de la fam, la malnutrició i els desafiaments relacionats amb el mandat de l'organització", explica la FAO. "Encara que cada ambaixador és únic, tots ells comparteixen unes característiques comunes bàsiques: reputació internacionalalta consideració personal i respectabilitat tant en el pla personal com en el professional, interès i compromís demostrats pels objectius i ideals de la FAO i una voluntat de desenvolupar les funcions de defensors, portaveus i representants dels objectius de l'organització", afegeix.

PER DOS ANYS

Notícies relacionades

Els nomenaments d'Ambaixadors Especials de la FAO tenen una durada inicial de dos anys, sent susceptibles de renovació.

La Reina va fer una primera visita a la seu de la FAO, a Roma, per participar en la Segona Conferència Internacional sobre Nutrició del 20 de novembre del 2014. En aquella ocasió, la reina va destacar el "valor especial" de les dones per combatre l'"inacceptable" grau de fam al món i va demanar donar-los a elles més protagonisme, amb educació i més responsabilitat, perquè exerceixin el seu poder transformador en l'àmbit familiar. En aquella cimera organitzada per la FAO i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va intervenir també el papa Francesc, al qual la reina Letizia va escoltar i va poder saludar breument.