la seqüela de la mítica sèrie, en perill

Lynch renuncia a 'Twin Peaks 2'

Al·lega que no hi ha «prou diners» per fer-la

Una escena del primer ’Twin Peaks’.

Una escena del primer ’Twin Peaks’. / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

David Lynch no dirigirà la seqüela de Twin Peaks, la inquietant i personalíssima sèrie que va servir d'antesala a l'època d'esplendor de les sèries dramàtiques a la televisió. El cineasta de Montana va anunciar que es retira del projecte per discrepàncies econòmiques amb Showtime, la cadena al capdavant de la producció. «Després d'un any i quatre mesos de negociacions, ho deixo perquè no s'han ofert prou diners per fer el guió de la manera com jo sentia que s'havia de fer», va escriure a Twitter. La seva marxa deixa en l'aire la continuïtat del projecte, que Showtime pretenia llançar el 2016, coincidint amb els 25 anys de l'estrena de Twin Peaks.

Notícies relacionades

La sèrie gira al voltant de l'assassinat de l'adolescent Laura Palmer en un petit poble fictici de l'estat de Washington. Lynch ja tenia escrits els nou capítols que tindria la seqüela, fruit novament de la seva col·laboració amb el guionista Mark Frost, amb qui va escriure les dues temporades de la sèrie en els anys 90. Fins i tot s'havia confirmat la participació de bona part dels actors del repartiment original, com Kyle MacLachlan (agent Dale Cooper), Sheryl Lee (Laura Palmer/Maddy Ferguson) i Richard Beymer (Benjamin Horne). Però a menys que sigui una estratègia de negociació, tot sembla indicar que la marxa de Lynch és irreversible.

Durant el cap de setmana va començar a trucar als actors per comunicar-los la notícia, segons va confirmar en la xarxa. «M'encanta el món de Twin Peaks i m'hauria agradat que les coses sortissin de forma diferent». En qualsevol cas, el director de culte, de 69 anys, va sostenir que és molt possible que la sèrie acabi tirant endavant, encara que sigui amb un altre director. «Pot ser que Twin Peaks segueixi molt viva a Showtime». La cadena no s'ha resignat a l'anunci, i en un comunicat va assegurar que «manté l'esperança» de tirar endavant la seqüela amb Lynch i Frost.