crisi de l'actriu d'un personatge de culte

La intèrpret de Laura Palmer viu amb penúries

Una malaltia arruïna Sheryl Lee, estrella de 'Twin Peaks'

Sheryl Lee, en una imatge penjada l’agost passat en el seu perfil de Facebook.

Sheryl Lee, en una imatge penjada l’agost passat en el seu perfil de Facebook. / FACEBOOK / PAUL LEE

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCA / WASHINGTON

Sheryl Lee va viure la seva època daurada durant els anys 90, quan va encarnar Laura Palmer i la seva cosina Maddy Ferguson a Twin Peaks, la sèrie de culte de David Lynch i Mark Frost. Però els últims anys han estat un viacrucis per a l'actriu nord-americana, que té 47 anys. Des que li van diagnosticar el 2007 una neutropènia, una rara condició de la sang que predisposa a contraure infeccions, ha hagut de lluitar contra constants problemes de salut que han acabat amb les seves finances. Lee està arruïnada i fins i tot ha hagut de vendre els objectes i records que guardava de Twin Peaks.

«Vaig haver de vendre-ho tot per motius financers. Des que vaig complir els 40, vaig estar malalta gairebé contínuament durant quatre anys i mig», ha dit en una entrevista a l'Evening Standard, poc abans de participar en un festival per als fans de Twin Peaks als afores de Londres. «Vaig intentar seguir treballant tant com vaig poder però, físicament, va ser difícil mantenir el ritme i també que t'ofereixn feina quan tens aspecte malaltís». La intèrpret va fer algunes pel·lícules independents, totes elles de baix pressupost.

Notícies relacionades

«Ho vaig perdre tot: la meva salut, la meva carrera, les meves finances», sosté. Va haver de vendre la seva «petita casa», es va traslladar a un apartament i ha acabat vivint a la casa de convidats del ranxo d'una altra persona. «Ara tinc una vida molt tranquil·la, molt modesta», afirma a l'entrevista. Lee va estar casada amb el fill de Neil Diamond, Jesse Diamond, i té un nen de 14 anys.

Lynch ha anunciat recentment que la sèrie tornarà el 2016 amb una tercera temporada, fet que esperaven amb expectació els seus fans després que la moribunda Laura Palmer li digués a l'agent de l'FBI Dale Cooper que el veuria al cap de 25 anys. Però Lee no participarà en aquesta tercera entrega (sí que té una oferta per participar en un musical sobre la sèrie al West End londinenc). «La gent assumeix sempre que per ser una actriu que ha participat en alguna sèrie que l'ha fet famosa tens molts diners, però no és veritat», ha explicat. «Molt pocs actors fan aquest tipus de diners. La majoria dels que jo conec les passen de tots colors».