ELS SECRETS DE LES FLAMANTS MARES FAMOSES

Parteres i divines

La recuperació després del part és llarga i difícil, menys per a desenes de celebritats

Elsa Pataky.

Elsa Pataky. / GTRES

3
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA
MADRID

Perdre pes després del part és un procés «molt llarg i difícil», afirmació mèdica que, tot i això, no sembla encaixar amb algunes parteres deesses amb uns cossos extraordinaris i recuperats -sense un àtom de greix- que omplen aquest estiu les pàgines de la premsa rosa, provocant seriosos i injustos complexos entre el comú de les mortals. Eugenia Silva (que al cap de dos mesos escassos de parir va mostrar la seva increïble figura en una revista femenina), Elsa Pataky (que es va deixar veure tan en forma com sempre tres setmanes després de donar a llum bessons), Pilar Rubio (que es va enfundar uns ajustadíssims leggins un mes i mig després de ser mare) i Stacy Keiber, l'ex de George Clooney (que afronta la recta final de la seva gestació com una guru de l'embaràs light) són algunes de les famoses mares que semblen contradir la relació directa que hi ha entre tenir un fill i guanyar greix i flacciditat. ¿Parlem, doncs, de miracles? No exactament.

Segons Jorge Planas, especialista en cirurgia plàstica i estètica i director mèdic de la Clínica Planas, la ràpida recuperació física després del part té dues claus. La primera: no engreixar-se gaire durant l'embaràs. «No és el mateix guanyar 10 quilos que 30. Les seqüeles estètiques a la pell, el pit i l'abdomen són completament diferents», adverteix. Silva, per exemple, va admetre haver-se engreixat 17 quilos, tres menys que Rubio. «Li dono el pit al meu fill i tinc una gana ferotge. Encara no puc fer dieta o gimnàstica», va comentar la model a Yo Dona, on va lluir uns biquinis d'infart als dos mesos de parir.

La segona clau de l'èxit per a la ràpida recuperació és, afegeix Planas, anar a especialistes per seguir un pla postpart. Coneguts als EUA com els Mommy makeover, són programes que inclouen nutricionistes, fisioterapeutes, metges estètics i cirurgians plàstics. Aquests últims, destaca l'especialista, «a vegades hi intervenen i a vegades no». Si ho fan, és molts mesos després de donar a llum. Els seus tractaments van des de l'elevació de mames fins a l'abdominiplàstia (per recuperar el ventre pla) o la liposucció (que elimina les cèl·lules grasses més rebels).

Cap dona pot sortir de la sala de parts i, l'endemà, emprendre l'aventura de posar-se en forma. Fins i tot per al pas més light, com seguir una dieta, cal esperar un temps. Mesos. Sobretot si és mare lactant, activitat que, com bé va recordar Pataky després de donar a llum els seus bessons, gasta calories però també implica una ingesta extra d'aliments.

El director mèdic de la clínica Planas explica que no tan sols la dieta serveix per recuperar la figura sinó també la gimnàstica. Però no qualsevol gimnàstica. En els Mommy Makeover, «els fisioterapeutes comencen per ensenyar tècniques de respiració i per millorar el castigat sòl pelvià. Per millorar l'abdomen, es practiquen hipopressius i, més endavant, l'electromusculació». Des de fa dos mesos, Rubio (que abans i després de donar a llum va fer pilates) dedica dues hores a la setmana als hipopressius, definits per ella mateixa com «uns abdominals, però per dins».

Mentrestant, Sara Carbonero

-que va donar a llum al gener i al juny va protagonitzar un reportatge a ¡Hola! on no es veia ni rastre de greix- va confessar al seu blog que l'electroestimulació (una altra de les tècniques incloses en els Moomy Makeover que consisteix en el moviment de tots els músculs gràcies a uns elèctrodes) l'ha ajudat molt a l'hora de recuperar la seva ja per si mateixa increïble figura.

Notícies relacionades

«Els miracles no existeixen», va dir Carbonero utilitzant la mateixa expressió que Pataky. «No he recorregut a la cirurgia. El que cal és estar en forma. I és important estar-ho abans de quedar-se embarassada. El cos i el múscul tenen memòria i es recuperen de seguida. Durant l'embaràs també vaig practicar pilates, ioga i natació. Sense sobrepassar les pulsacions», va assegurar l'actriu, convertida en guru de la vida sana i l'esport, cosa que també es pot aplicar a Keiber.

L'ex de Clooney ha dit: «L'embaràs «no és l'excusa perfecta per menjar dònuts». Qualsevol cosa que menja l'actriu, model i exlluitadora professional és ecològica, igual que les seves cremes. «Tot el que em poso a la pell bàsicament m'ho puc menjar», va sentenciar.