El famós tema 'Happy', utilitzat com a mètode de protesta al Brasil

Un grup de joves de Porto Alegre han versionat la cançó de Pharrell Williams per denunciar la falta de seguretat i infraestructures a la ciutat

La versió protesta del ’Happy’ s’ha convertit en tot un èxit a Youtube. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MÁRQUEZ / Barcelona

Brasil cada vegada s'allunya més del vell tòpic de país de samba, sol i platja. Farts del col·lapse als hospitals, de la falta de seguretat ciutadana i del retard en infraestructures que pateix gran part del país carioca, un grup de joves ha decidit realitzar la seva pròpia versió del famós tema 'Happy' de Pharrell Williams denunciant la situació, concretament a la ciutat de Porto Alegre.

Notícies relacionades

El vídeo, titulat 'Porto (un)Happy', recrea les escenes del videoclip original de Williams, amb la diferència que les persones que hi apareixen ballant ho fan mostrant llocs de la ciutat brasilera que deixen molt a desitjar. Obres a mig fer, voreres aixecades, pintades denunciant la brutalitat policial i embussos són algunes de les vistes que els joves mostren a través del seu peculiar videoclip. Malgrat la reivindicació de la denúncia, el ball no falta en el transcurs del vídeo.

Els responsables de la iniciativa han declarat que la seva intenció no és perjudicar la ciutat de Porto Alegre, sinó que la idea neix de la falta de respostes per part dels polítics. Segons ells, el projecte pretén mostrar aspectes en què "hauria de millorar" la ciutat. A més, han animat altres ciutats del món perquè facin el seu particular '(un)Happy'. El vídeo ja s'ha convertit en tot un èxit a internet, i ha arribat gairebé a les 300.000 visites a Youtube.