PAELLES D'ESTIU

Arròs negre amb tinta de sípia

Arròs negre amb tinta de sípia_MEDIA_1

Arròs negre amb tinta de sípia_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

10 cl d'oli d'all

200 g de cua de rap tallada en daus d'1,5 cm

200 g de sípia tallada en daus d'1,5 cm

200 g d'arròs bomba o d'un altre arròs rodó

200 g de fons negre

Mitja culleradeta de pebre vermell de la Vera

40 cl de fumet de peix molt calent

50 g de ceba tendra o tiges d'espinacs

1. Preescalfem el forn a 150 º C. Escalfem l'oli d'all

a la paella. Hi afegim el rap i la sípia i els coem a foc lent. Quan l'aigua del peix s'evapori, l'apartem a

un costat de la paella i hi tirem l'arròs al centre.

Deixem que agafi color fins que els grans

estiguin translúcids, però sense cremar-se.

2. Hi afegim el fons negre. Ho remenem rascant

el fons de la paella amb una cullera de fusta perquè els ingredients no s'enganxin. Hi incorporem el pebre vermell i el sofregim sense que es cremi. Hi tirem el fumet de peix ben calent. Ho salem

i repartim l'arròs per tota la paella.

3. La fem bullir. Tastem el caldo i i el salem

tenint en compte que l'evaporació concentrarà tots els sabors. Programem 17 minuts en un

temporitzador de cuina. La coem a foc viu

durant 5 minuts, fins que l'arròs aparegui a

la superfície.

4. Repartim l'arròs per tota la paella i la fiquem

al forn. Al cap de 12 minuts, la paella estarà a punt. La deixem reposar 2 minuts fora del forn. La

decorem amb unes rodanxes de ceba tendra

o unes tiges d'espinacs i la servim immediatament. El temps de preparació estimat és de 15

Notícies relacionades

minuts (sense comptar el fumet i el fons) i el

de cocció de 17 minuts.