FORA DE LA LLEI

El nét del Rei va infringir clamorosament el reglament d'armes

Froilà no té els 14 anys necessaris que marca la llei per utilitzar armes

El Ministeri de l'Interior preveu sancions de fins a 6.000 euros per a Jaime de Marichalar, que estava amb ell en el moment de l'accident

Froilà de Tots els Sants és ingressat amb un tret al peu. / periodico

3
Es llegeix en minuts

Froilà no tenia l'edat mínima per usar l'arma que el va ferir.  La legislació espanyola que regula l'ús d'armes de foc estableix una edat mínima de 14 anys per utilitzar l'escopeta amb què el fill gran de lainfanta Elena, Felip Joan Froilà, es va fer mal al peu dret mentre feia pràctiques de tir. El nét gran dels Reis té 13 anys i no en complirà 14 fins al 17 de juliol.

Segons el comunicat de la Casa Reial, l'escopeta que se li va disparar a Froilà i li va causar una ferida al peu dret és delcalibre 36, una arma que s'utilitza per a lacaça menor de petit calibre. Està englobada en la categoria 3.2 del Reglament d'Armes i requereix una llicència de tipus E, una autorització especial d'ús d'armes per a menors, segons ha explicat la Federació de Caça de Castella i Lleó.

La Guàrdia Civil va informar ahir que Jaime de Marichalar, que estava amb Froilà en el moment de l'accident, podria haver de pagar dues multes. La primera, indicada en l'apartat C de l'article 156, castiga amb fins a 3.000 euros "l'omissió, la insuficiència o la ineficàcia de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les armes que posseeixin els particulars, als domicilis o als llocs d'ús". La segona multa, d'entre 300 i 6.000 euros, seria per la utilització de qualsevol classe d'arma de foc reglamentària, "amb omissió o insuficiència de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les persones i de les coses".

De moment, l'institut armat no ha obert una investigació per l'accident que va patir ahir a Sòria el fill gran de la infanta Elena. En el cas que la Guàrdia Civil obri finalment una investigació per l'accident, és probable que els agents prenguin declaració a Jaime de Marichalar.

Autoritzacions especials

El Ministeri de l'Interior contempla autoritzacions especials per a aquells menors d'edat que desitgin utilitzar aquest tipus d'escopetes. Però han de tenir 14 anys com a mínim i anar sempre acompanyats de persones majors d'edat amb llicència d'armes que prèviament s'hagin compromès a acompanyar-los i vigilar-los en cada cacera.

El Ministeri de l'Interior estableix les sancions per l'ús irregular de les armes de foc i contempla multes econòmiques a partir de 300 euros per al seu ús sense llicència, així com la incautació de les armes.

Froilán no tenia l'edat mínima per usar l'arma que {le} va ferir.  El nét {mayor} del rei va infringir la llei clamorosament.  La legislació espanyola que regula l'ús d'armes de foc estableix una edat mínima de 14 anys per utilitzar l'escopeta {con la que} el fill gran de lainfanta Elena, Felipe Juan Froilán, es {lastimó} el peu dret menteixis feia pràctiques de tir. El nét {mayor} dels {Reyes} té 13 anys i no complirà 14 fins al pròxim 17 de juliol.

Segons el comunicat de la Casa {Real} l'escopeta que {se le} va disparar a Froilán {causándole} una ferida en el peu dret és delcalibre 36, una arma que s'utilitza per a lacaça menor de petit calibre. Està englobada en la categoria 3.2 del Reglament d'{Armas} i requereix una llicència de {tipo} E, una autorització especial d'ús d'armes per a menors, segons ha explicat la Federació de Caça de Castella i Lleó.

La Guàrdia Civil va informar ahir que Jaime de Marichalar, que estava amb Froilán en el moment de l'accident, pot fer {frente a} dues multes. La primera indicada en l'apartat C de l'article 156 castiga amb fins a 3.000 euros "l'omissió, insuficiència o ineficàcia de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les armes que posseeixin els particulars, en els domicilis o llocs d'ús". La segona multa, d'entre 300 a 6.000 euros, seria per l'{empleo} de qualsevol classe d'arma de foc reglamentària, "amb omissió o insuficiència de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les persones i de les coses".

{Por el momento}, l'institut armat no ha obert una investigació per l'accident que va patir ahir en {Soria} el fill gran de la infanta Elena. En el cas {de que} la Guàrdia Civil obri finalment una investigació per l'accident, és probable que els agents prenguin declaració a Jaime de Marichalar.

Autoritzacions especials

Notícies relacionades

El Ministeri de l'Interior contempla autoritzacions especials per a aquells menors d'edat que desitgin utilitzar aquest {tipo} d'escopetes. Però han de tenir 14 anys com a mínim i anar sempre acompanyats de persones {mayores} d'edat amb llicència d'armes que prèviament s'hagin compromès a acompanyar-los i vigilar-los en cada cacera.

El Ministeri de l'Interior estableix les sancions per l'ús irregular de les armes de foc i contempla multes econòmiques a partir de 300 euros per al seu ús sense llicència, així com la incautació de les armes.