ACCIDENT A SÒRIA

La Reina i Elena diuen que Froilà "està bé" i "que aquestes coses passen amb els nens"

La infanta confirma que el seu fill estarà diversos dies a la clínica

Felip Joan Froilà de Marichalar es trobava amb el seu pare a la finca que la seva família té a Sòria

Felip Joan Froilà, el nét gran del Rei, l’estiu passat a Palma.

Felip Joan Froilà, el nét gran del Rei, l’estiu passat a Palma. / STR (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Lareina Sofia i la infanta Elena han confirmat que Froilà "està bé" i que ja "juga amb el seu mòbil". La sobirana i la seva filla han comparegut uns minuts davant els mitjans de comunicació que esperaven a les portes delClínica Quirón de Madrid, on el nen,de 13 anys, va ser operat ahir a la nit.

Tant Sofia com Elena han restat importància al succés: "Amb els nens sempre passen aquestes coses". La infanta ha explicat que "la trajectòria ha estat neta" i que el nen es quedarà uns dies ingressat al centre. A la Reina se li ha escapat que "estaven de caça" quan el comunicat de la Casa del Rei parla de pràctiques de tir.    

Felip Joan Froilà de Tots Sants, fill de la infanta Elena, està ingressat a la clínica Quirón de Madrid on va arribar el dilluns després de disparar-se-li una escopeta en un peu. El fill de la infanta Elena i nét gran dels Reis, Felip de Marichalar i Borbó, va patir un "accident" al peu dret, al desparar-se-li una escopeta quan feia "pràctiques de tir", mentre es trobava amb el seu pare, Jaime de Marichalar, i amb la seva germana, Victòria Frederica, a la finca que la seva família paterna té a Sòria, segons fonts del palau de la Zarzuela. El primogènit d'Elena va ser traslladat a la clínica de Madrid, on va ser intervingut de la lesió per a una "neteja quirúrgica de la ferida", segons la Casa Reial.

Froilà també ha rebut la visita de María Zurita, filla de la infanta Margarita, la germana del Rei.

A la finca de Sòria

Notícies relacionades

Els fets van tenir lloc ahir cap a les cinc de la tarda al pati de la casa de la finca de Sòria. Felip Joan Froilà i la seva germana petita, Victòria, es trobaven amb el seu pare esgotant les últimes hores de les vacances de Setmana Santa, abans de tornar a Madrid per reprendre les classes. Felip anava caminant amb una escopeta de dos canons i de calibre 36 que apuntava a terra quan aquesta se li va disparar. Al ser molt curt el recorregut, els perdigons no van arribar a obrir-se i li van produir un orifici d'entrada i un altre de sortida al peu dret. El nét gran dels Reis va ser traslladat immediatament a l'Hospital Santa Bárbara de Sòria, on el personal sanitari li va fer les primeres cures abans d'enviar-lo a Madrid.

Felip va ingressar a la clínica madrilenya cap a les deu de la nit i una hora després va ser sotmès a una intervenció quirúrgica. Des del mes de setembre passat i després de passar un any en un internat d'Anglaterra, el fill de la infanta Elena estudia al col·legi Santa María del Pilar, a Madrid, molt pròxim al Retiro i a prop de la residència de la seva mare, al barri del Niño Jesús. A Felip Joan Froilà de petit se'l coneixia pel seu tercer nom, per una broma del Rei.