LA MAGNÍFICA NIT DEL XEF CARLES ABELLAN

Comerç 24 celebra 10 anys amb una gran festa

XEF DE FESTA 3 A dalt, Abellan posa amb el pastisser Christian Escribà (amb ulleres), el xef del Dos Palillos, Albert Raurich (de vermell), i Fina Puigdevall, cuinera de Les Cols, d’Olot. Sobre aquestes línies, unes ballarines amenitzen la vetllada i el bufet de marisc.A l’esquerra, Abellan bufa les espelmes del superpastís que va elaborar Escribà per al 10è aniversari del Comerç 24.

XEF DE FESTA 3 A dalt, Abellan posa amb el pastisser Christian Escribà (amb ulleres), el xef del Dos Palillos, Albert Raurich (de vermell), i Fina Puigdevall, cuinera de Les Cols, d’Olot. Sobre aquestes línies, unes ballarines amenitzen la vetllada i el bufet de marisc.A l’esquerra, Abellan bufa les espelmes del superpastís que va elaborar Escribà per al 10è aniversari del Comerç 24. / JOAN MASATS

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

Si Barcelona fos Hollywood, ningú hauria al·lucinat amb la superfesta que es va celebrar dilluns a la nit a la terrassa del restaurant Bravo 24, a l'Hotel W. Però com que això no és Amèrica, la cara de sorpresa dels convidats -a l'entrar- i de satisfacció -al sortir- va ser majúscula. L'excusa era doble: el 10è aniversari de Comerç 24, el restaurant de tapes deCarles Abellan que s'ha guanyat un lloc a la guia Michelin (una estrella) i la inauguració de la terrassa del restaurant de l'hotel.

El local del Born no va acollir el sarau, però era fàcil entendre el per què: allà no hi haurien cabut els 1.000 assistents, ni les ballarines s'haurien pogut moure al ritme de la música que punxavaFede Sardà, mag i amo de Luz de Gas, ni els pallassos n'haurien pogut fer de les seves, ni hi hauria cabut la pantalla de cine on es va projectar un vídeo d'homenatge al xef barceloní en el qual el seu amicChristian Escribàexplicava elmaking of del megapastís que havia elaborat per a l'ocasió.

DESENES DE CUINERS / I als baixos de l'hotel, hi va cabre tothom. Els amics, els col·legues, els coneguts, els saludats... Cuiners, caps de sala, bàrmans (Albert Adrià, Juli Soleri Oriol Castro -El Bulli-, Antonio Sáez-Lasarte-, Fina Puigdevall -Les Cols-,Nandu Jubany -Can Jubany-,Carles Gaig -Gaig-, Romain Fornell -Caelis-,Carles Tejedor i Pere Monje -Via Véneto-,Jean Louis Neichel -Neichel-, Mey Hofmann -Hof-mann-, els bessons Sergio iJavier Torres -Dos Cielos-,Albert Raurich -Dos Palillos-,Josep Maria Freixa -Freixa Tradició-,Ly Leap -Indo-chine-,Òscar Manresa -La torre de alta mar-,Quim Marquès -Suquet de l'Almirall-,Montse Estruch -El Cingle-, Lluís Feliu-L'Aliança d'Anglès-, Josep Maria Gotarda -Ideal-,

etc.); empresaris de la restauració comRosa Maria Esteva, del grup Tragaluz, i polítics (el futur alcalde de Barcelona,Xavier Trias, les encara regidoresKaty CarrerasiAssumpta Escarp)...

Notícies relacionades

Després de ser rebuts amb unbloody mary, tots van degustar plats elaborats per l'equip d'Abellan,que estén els seus tentacles al Tapas 24, al Bravo i al Velódromo. Guisats, paelles, carns a la graella, pernil, embotits, formatges, marisc, bikini de pernil, mozzarella i trufa, croquetes de pernil ibèric, peix fregit...

La nit va ser tan rodona, tan hollywoodiana, que fins i tot hi va haver focs artificials per a la sorpresa dels assistents i la mateixa organització (eren d'una altra festa pròxima). Així que els convidats, tan eufòrics com el mateixAbellan, van aclamar el xef per la seva tasca durant aquests 10 anys al capdavant de Comerç 24 al crit de «¡torero, torero!».