Sequera

Gavà intensifica les mesures d’estalvi i de control d’aigua

  • Consulta les mesures del municipi davant la situació d’excepcionalitat

Gavà intensifica les mesures d’estalvi i de control d’aigua

ayuntamiento de gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant la situació d’excepcionalitat per sequera decretada per la Generalitat, l’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha reforçat les actuacions per reduir el consum d’aigua.

En compliment de les noves restriccions, es posen en marxa noves mesures que tenen com a finalitat estalviar aigua potable en serveis i activitats, tot i que bona part d’elles fa temps que s’han implementat, per la qual cosa la gestió ordinària de la ciutat no es veurà afectada per la fase d’excepcionalitat.

L’entrada a l’escenari d’excepcionalitat suposa un pas més en el control d’aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permet l’aigua per mantenir viu l’arbratge i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, queda prohibida la neteja de carrers amb aigua potable.

Mesures concretes a Gavà

A l’estadi de la Bòbila es manté el reg al tractar-se de gespa natural i esport federat. L’horari de reg és de 06.30 h - 08.00 h, es redueix el reg setmanal a 50 m³; en canvi, el camp de futbol Can Tintorer es regarà només una vegada al dia abans d’entrenaments i/o partits (8 m3 aproximadament). A la zona esportiva Can Torelló s’ha procedit a tancar el reg de talussos.

En la neteja de carrers, mobiliari urbà i vehicles de flota s’utilitzarà aigua freàtica per a tots els serveis de neteja de l’espai públic i mobiliari urbà. S’ha activat el dipòsit que hi ha a PRESEC, ple amb aigua freàtica, pel rentat dels vehicles de neteja viària i recollida de residus, i únicament es consumeix aigua de la xarxa pública per a la neteja d’edificis municipals.

Notícies relacionades

Per la seva banda, es troben sense servei les fonts de plaça Catalunya i la de la Torre Lluc. I en el cas de les piscines municipals, no hi ha aportació d’aigua nova manual diària, només aquella que es perd pel mateix ús i només es netegen els filtres quan estan en el llindar de la pressió de treball permesa.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà