Integració

Gavà firma un conveni per millorar les condicions de les persones celíaques del municipi

S’ha firmat un acord entre el consistori local i l’Associació Celíacs de Catalunya per integrar les persones celíaques als actes públics

Gavà firma un conveni per millorar les condicions de les persones celíaques del municipi

ayuntamiento de gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) i l’Associació Celíacs de Catalunya han firmat un conveni de col·laboració, que té per objectiu integrar els celíacs als actes públics de la ciutat, sensibilitzar la malaltia i treballar per a la normalització de la vida d’aquestes persones al municipi del Baix Llobregat.

El conveni pretén d’aquesta manera impulsar accions per millorar la qualitat de la vida de les persones celíaques de Gavà. Les dues institucions s’han compromès a treballar colze a colze per portar a terme campanyes, accions informatives i de divulgació de Gavà.

Durant la firma del conveni, que ha tingut lloc aquesta setmana, l’alcaldessa del municipi, Gemma Badia, ha expressat la seva satisfacció amb l’acord, ja que «permetrà treballar per la igualtat de condicions i que les persones celíaques puguin portar una vida normal a la ciutat».

A través del conveni, es vetllarà perquè a les festes i esdeveniments populars que s’organitzin a la ciutat hi hagi sempre una alternativa per a les persones celíaques. En aquest sentit, l’Ajuntament està adherit a la campanya ‘Cap infant celíac sense caramels’ perquè a la Cavalcada dels Reis es donin caramels sense gluten. Així mateix, es portaran a terme diverses accions i activitats dirigides a la ciutadania per donar a conèixer la malaltia i la dieta sense gluten.

Notícies relacionades

L’acord contempla també accions amb els menjadors escolars i els establiments de restauració de la ciutat perquè puguin acreditar-se com a aptes per a persones celíaques. Actualment, a Gavà hi ha tres establiments acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà