MEDI AMBIENT

Raquel Sánchez, reelegida vicepresidenta segona de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

L'alcaldessa de Gavà va participar en la XIII Assemblea, en la qual es van establir les línies de treball per al 2020

zentauroepp46700022 gava190211193740

zentauroepp46700022 gava190211193740 / Pau Mart Moreno

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va ser elegida dilluns passat, 9 de març, vicepresidenta segona de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (RECC) en l’Assemblea General celebrada a Madrid.

La RECC és la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, formada pels governs locals que estan integrant en les seves polítiques la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Coordina i impulsa les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic de les ciutats i pobles espanyols, cosa que permet assolir millors resultats en la lluita contra aquesta emergència i en la mitigació dels seus efectes.

És «l’instrument de suport tècnic que ofereix eines perquè els ens locals assoleixin els seus objectius i el principal medi per traslladar els objectius de la política nacional de canvi climàtic i gestió de l’energia en l’escala local», expliquen des de l’Ajuntament de Gavà.

Objectius fins al 2050

L’aprovació dels membres del Consell de Govern de la RECC per al mandat 2019-2023 va ser un dels punts de l’ordre del dia d’una assemblea en què també es va definir el pla de treball, i es va posar de manifest que les iniciatives que es posin en marxa determinaran el compliment dels objectius en 2030-2050.

També es va posar en relleu assolir consensos més amplis per impulsar, des de la coparticipació activa de la societat civil, mesures més ambicioses i efectives a les ciutats.

Al llarg del matí es van compartir diferents iniciatives i propostes per afrontar l’emergència climàtica des de la perspectiva local. Unes actuacions relacionades amb la gestió dels residus, la mobilitat sostenible, la rehabilitació energètica i la planificació urbanística de sectors de nova urbanització i de transformació de la ciutat.

El paper dels ens locals

En l’Assemblea també es va reivindicar el paper dels governs locals per fer front a l’emergència climàtica. Així, s’ha demanat una reorganització europea que permeti dotar de més finançament els ajuntaments i que aquests tinguin una presència activa en el full de ruta europeu per preservar el medi ambient i avançar cap a una economia neta.

Notícies relacionades

També es va posar de manifest la necessitat d’aixecar les restriccions inversores dels ajuntaments i de reconèixer el seu paper rellevant en la negociació política. Com a tancament es va celebrar una taula de debat sobre l’Emergència Climàtica a les ciutats, moderada pel president de la RECC i alcalde de Sevilla, Juan Espadas.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA