XV EDICIÓ DEL GAVÀMÓN

Obertes les inscripcions per al concurs d'art i fotografia sobre drets humans de Gavà

La iniciativa s'emmarca en la celebració de la Mostra GavàMón, dedicada a visibilitzar iniciatives en defensa dels DDHH i que celebrarà a l'octubre la seva 15a edició

Els participants, que hauran de ser majors de 16 anys, podran presentar obres en la categoria de 'street art' o fotografia i optar a premis de fins a 450 euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins al pròxim 10 de setembre està obert a Gavà el termini per presentar-se als dos concursos relacionats amb la Mostra de Drets Humans GavàMón, una iniciativa que celebrarà a l’octubre la seva 15a edició i que està dedicada a visibilitzar les iniciatives que duen a terme persones i col·lectius en defensa dels drets humans.

En el marc de la Mostra, el consistori organitza cada any dos concursos creatius, un de fotografia i un altred’art, que pretenen mostrar el poder de les disciplines artístiques com a eina de transformació social i de difusió dels drets humans.

El concurs d’art d’aquest any està centrat en la modalitat de l’street art, concretament en l’àmbit del mural artístic. Així, es poden presentar obres de temàtica i tècnica lliure –sempre que estiguin relacionades amb els DDHH–, que els concursants podran plasmar als murs lliures ubicats al Parc del Mil·lenni.

A cada concursant se li entregarà el material necessari per dur a terme la seva obra, valorada en 50 euros com a màxim, que podrà complementar amb material propi. Per la seva banda, les fotografies podran ser també de temàtica lliure sempre que estiguin relacionades, com a mínim, amb un dels drets humans de la Carta Agenda Mundial de DDHH.

Els guanyadors, a l’octubre 

Una reproducció de les nou fotografies premiades estarà exposada a l’Espai Maragall durant la celebració de la Mostra GavàMón, a l’octubre, quan es coneixeran els noms dels premiats en les dues categories, i després passaran a formar part del fons de l’Ajuntament de Gavà.

Els participants, que hauran de ser majors de 16 anys, optaran, a més, a algun dels tres premis establerts, dotats amb 450, 350 i 250 euros respectivament i per a cada categoria.

Notícies relacionades

Una decisió que prendrà un jurat format per diversos representants municipals de l’àmbit dels drets socials i joventut i el president de l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, en el cas del concurs de fotografia, i una persona experta en ‘street art’, en el cas del concurs d’art.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Drets humans