ÀREES INFANTILS

Aprovada la remodelació dels parcs del passeig de Joan Maragall i del Mil·lenni de Gavà

L'actuació, amb una inversió prevista de 411.093 euros, començarà a l'estiu i pretén reformar els dos espais per fer-los més amplis i accessibles

captura-de-pantalla-2019-04-12-a-las-123131

captura-de-pantalla-2019-04-12-a-las-123131

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Govern local de Gavà ha aprovat aquesta setmana les actuacions de millora alsparcs infantils del passeig de Joan Maragall i del Mil·lenni, projectes que pretenen convertir els dos informes en les dues grans àrees de lleure de la ciutat i que suposaran una inversió d’uns 411.093 euros.

Amb aquestes actuacions, que començaran a l’estiu, els dos parcs tindran una capacitat per a 80 nens cada un, d’edats compreses entre 2 i 12 anys, i comptaran, a més, amb jocs inclusius perquè els nens amb discapacitats puguin disfrutar de l’espai.

Alparc del Mil·leni, la remodelació inclou la renovació i ampliació de la zona lúdica, així com l’eliminació de les barreres que dificulten l’accés al parc i la col·locació de jocs que aprofitin les diferències de nivell existents, adaptant-s’hi i incorporant aquests desnivells al mateix espai de joc.

La seva disposició circular i en pendent permetrà, a més, que es puguin agrupar i controlar les activitats que es realitzen, i les noves àrees de joc inclouran materials tous per garantir la seguretat dels petits.

Parcs més accessibles

Quant al parc del passeig Maragall, l’espai s’ha dividit per trams. A la zona central es crearà una nova àrea de jocs infantils i es millorarà l’accessibilitat. En aquest tram, es modificarà la fisonomia de l’espai amb una proposta més paisatgística que s’integri a l’entorn del passeig, formada per parterres vegetals de geometries corbes i dunes de cautxú de diferents altures.

Un altre tram del parc que serà objecte de remodelació serà la vorera del carrer de Montflorit, que s’ampliarà, cosa que suposarà modificar el mur de contenció actual i retirar els arbres existents. L’ampliació de la vorera permetrà, a més, crear dos nous mecanismes d’accés al passeig.

Notícies relacionades

En concret, una petita rampa d’entrada per l’extrem nord i una escala per l’extrem sud, fet que permetrà millorar la connexió general del parc. Des del consistori asseguren que, tot i que les dues intervencions suposaran la tala d’alguns arbres –màxim cinc–, aquests seran substituïts o replantats en altres espais de la ciutat.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Nens