PRODUCTES DE KM 0

Vegeu, compreu i tasteu: els calçots tornen Gavà

La ciutat acull el 16 de febrer la tercera edició del Tast de Calçots, un esdeveniment dedicat a la promoció de productes agrícoles de proximitat

calots-050219-696x425

calots-050219-696x425

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els calçots tornaran a envair la plaça Major de Gavà el 16 de febrer que ve, on se celebrarà la tercera edició del Tast de Calçots, una iniciativa gastronòmica que reunirà pagesos i veïns en què es podran veure i adquirir els productes agrícoles de proximitat del Mercat de Pagès, sota el paraigua de l’Agropecuaria de Gavà.

Alhora, diversos restauradors de l’agrupació de restauradors del municipi oferiran als assistents la possibilitat de provar ‘in situ’ tapes elaborades a base de calçot, amb l’objectiu de donar a conèixer les qualitats i les possibilitats d’aquest ingredient com a base de molts plats.

També es torna a unir a la iniciativa el Mercat del Centre, que substituirà el concurs d’elaboració de la primera i la segona edició de l’esdeveniment per un sorteig de paneres amb productes de quilòmetre 0.

Una proposta en què col·laboren les diferents entitats gastronòmiques locals i el consistori de Gavà per, segons l’organització, reivindicar la necessitat de “continuar disfrutant de les tradicions en un context privilegiat i ple de recursos” com és el Baix Llobregat, “sense deixar de banda les noves tendències i mercats”.

Un preludi de la tradicional Fira d’Espàrrecs de Gavà, que se celebra cada primavera per honrar i donar promoció a aquest símbol identitari de la ciutat, i que en aquest cas potenciarà el consumd’un dels aliments de l’agricultura de Gavà, municipi que es va situar l’any passat com el principal productor de calçot del Baix Llobregat.

Notícies relacionades

La iniciativa es complementarà amb una ruta gastronòmica de tapes, que tindrà lloc del 21 de febrer al 10 de març, en diferents restaurants i bars de la localitat, en què es podrà assaborir una cervesa o beguda acompanyada d’un petit plat que tindrà el calçot com a producte principal.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA