Webs municipals

El portal municipal de Gavà en cinquè lloc de l''Open Data Ranking'

Comparteix aquesta posició del llistat amb les localitats d'Alcobendas i Manlleu

datagava

datagava

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portal de l'Ajuntament de Gavà ha aconseguit la cinquena posició de la classificació sobre transparència i participació ciutadana del 'Open Data Ranking', que ha elaborat per primera vegada l'empresa 8 Wires, especialitzada en la innovació i solucions basades en dades.

L'estudi puntualitza que “les reutilitzacions en forma de visualitzacions i mapes estan molt ben treballades” i “estan integrades al catàleg de dades”. A més, “el disseny de la web és molt agradable i intuïtiu”. Destaquen la seva traducció trilingüe, l'actualització de les dades i la geolocalització. I que tot això es “complementa amb una  API que funciona perfectament”.

Però també posen deures al consistori. Marquen com a aspectes per millorar que el buscador de la web només funciona en català i que només s'actualitza en aquest idioma cada vegada que fas una recerca en un altre idioma. A més “les metadades no estan completes, hi falten principalment descripcions i llegendes” i puntualitzen que “seria convenient poder afegir dades en temps real i de temes més variats per augmentar el valor de les dades ofertes”.

Altres localitats

Gavà, amb 11 punts, comparteix la cinquena posició amb dues localitats més: Alcobendas i Manlleu. Encapçalen aquesta llista Barcelona i Terrassa, en primera posició; Madrid Santander, en segon lloc; Càceres Granollers, en tercer lloc i Saragossa, en quart lloc.

Per darrere de Gavà també hi ha altres localitats catalanes, com l’Hospitalet (8), Rubí (10), Lleida (14), Sant Feliu del Llobregat i Sabadell (16), Cornellà del Llobregat (17) i Girona (21).

Notícies relacionades

Aquest rànquing l'integren 32 ajuntaments del territori espanyol seleccionats segons els criteris presentats en l'informe, que valoren set aspectes clau dels portals: usabilitat, participació, reutilització, accessibilitat, catàleg, dataset i informació.

Més notícies de Gavà