Sostenibilitat

Gavà implementarà un Park and Ride a l'aparcament de l'estació de RENFE

El consistori també potenciarà les zones urbanes d'atmosfera protegida

Estació de Renfe de Gavà.

Estació de Renfe de Gavà. / ADIF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà implementarà a l'aparcament adjacent a l'estació de RENFE de la localitat un Park and Ride, una zona d'estacionament que facilitarà el canvi entre transport privat i col·lectiu. L'objectiu d'aquest tipus d'estacionament és dissuadir els conductors i conductores d'utilitzar el vehicle privat per accedir als centres de les ciutats. D'aquesta manera, s'ofereix als ciutadans una alternativa competitiva i de qualitat, basada en l'estacionament del vehicle i posterior desplaçament mitjançant el transport públic.

El consistori també ha anunciat la creació de zones urbanes d'atmosfera protegida, considerades així aquelles àrees urbanes densament poblades, amb nivells de qualitat de l'aire crítics a causa essencialment de les emissions del trànsit, i per això implantaran restriccions en el trànsit i l'aparcament, inicialment en episodis de contaminació.

Modificació de l'ordenança de circulació

Dues iniciatives pensades per a la millora de la qualitat de l'aire i que formen part del grup d'accions que el consistori ja està desenvolupant amb l'objectiu d'aconseguir una ciutat més sostenible, pacifica, menys contaminant i més eficient.

Notícies relacionades

En aquesta mateixa línia, ahir el ple municipal també va aprovar una modificació puntual de l'ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles, la qual restringeix l'accés de cotxes en algunes zones, com la platja, i dona poder als funcionaris municipals, que a més de la Policia Municipal, per formular denúncies respecte a infraccions que es comentin contra les mesures circulatòries especials o mediambientals.

Més notícies de Gavà