DISSABTE QUE VE

Un forn de Gavà, finalista del 'millor pa de pagès de Catalunya'

El 14 d'octubre es batrà en combat amb altres forns catalans per veure quin té el millor producte

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez, serà la presidenta del jurat que farà la valoració

Els treballadors del Forn Ernest Righetti, de Gavà.

Els treballadors del Forn Ernest Righetti, de Gavà. / ELBRUGUERS.CAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El forn de Gavà Forn Ernest Righetti participarà dissabte que ve en la final del concurs al millor pa de pagès català, que tindrà lloc a la ciutat de Gavà, segons publica el mitjà local 'Elbruguers.cat'. Aquest establiment ja va obtenir el títol que atorga el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) l'any 2014. 

Els altres quatre aspirants a la distinció són Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona), Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Jordi Morera (L'Espiga d'Or, Vilanova i la Geltrú) i Manel Turull (Fleca Turull, Terrassa).

Deliberació en directe

L'acte començarà a les 18 h, i els assistents podran veure en directe la deliberació del jurat, la presidenta del qual serà l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. En aquesta edició serà novetat que el públic pugui degustar els pans dels candidats.

 

Per a la final, cada concursant haurà de portar 3 peces de pa de pagès català. Un pa sencer, un altre tallat a llesques i un tercer elaborat 24 hores abans del veredicte. Aquest tercer és una altra novetat incorporada aquest any per poder valorar la qualitat de conservació dels pans.

Notícies relacionades

El jurat també haurà de valorar el compliment del plec de condicions de la IGP, i altres aspectes com el color, el gust, la cocció i la presentació dels pans. El guanyador del concurs aconseguirà una placa acreditativa, així com un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Alimentació