Proteïnes a la graella
Restaurant Carnal: la temptació de la carn
Vet aquí un d’aquests racons acollidors en un lloc tan inesperat com un centre comercial: la seva terrassa dalt del Arenas i la seva carta amb reminiscències gallegues mereixen la visita.
Dotze bons restaurants a prop de la Fira de Montjuïc
44 restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

Imaginem que Carnal existeix des de fa segles i segles; no seria estrany que qui es va inventar l’expressió «la temptació de la carn» s’hagués inspirat en aquest restaurant del carrer d’Enric Granados, 52. Perquè aquest lloc recollit i intimista (¡quin encert les cadires penjants!) és un festival de peces de tot el món madurades fins a 150 dies que passa per la brasa de llenya d’alzina Joaquín Ignacio Sánchez, un xef uruguaià format al Basque Culinary Center. Fins a 22 plats per a carnívors, suggeriments a part, trobaràs a la carta.
‘Picanha’, bife, entranya, llom baix, filet... Hi ha on elegir, bàsicament boví. I sempre a la brasa (ni fogons ni forn), llevat d’algun entrant o les postres. Però no és un ‘steak house’ pur i dur perquè no tenen problema per rostir pèsols o espàrrecs quan és temporada.
Un plat fred que val la pena destacar és el sensacional ‘steak tartar’ de Black Angus, dels millors i més originals de Barcelona, amb una capa de ‘foie’ mi-cuit ratllat per sobre i un punt picant juganer. Poc més, perquè tant en aquest plat com en els altres, els amaniments són mínims per realçar el sabor de la carn.
Notícies relacionadesBons entrants al costat d’unes croquetes de galta amb emulsió d’herbes abans d’atacar una peça de carn de la raça frisona tan saborosa com tendra i sucosa. La carn surt de la cuina al punt, però el comensal pot rematar-la al seu gust a les pedres ardents que posen a la taula.
I si no ets carnívor, també pots anar a Carnal perquè el peix de temporada té el seu raconet: ara tenen salmó a la brasa i bacallà negre d’Alaska a baixa temperatura i al forn de llenya. Que també són una temptació.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- MUNDIAL DE MOTOGP Àlex Márquez: «El meu germà té pilotes, bé, ara una i mitja»
- Hongria Jaume Collboni, en la marxa de l’Orgull LGTBI prohibida a Budapest: «Pot passar demà a Barcelona»
- "No guiris, només locals": augmenten els usuaris d''apps' de cites que veten els 'expats' a Barcelona
-
Ofert per
- ENTREVISTA Pablo Ortiz, dermatòleg: «El concepte de prendre el sol ha de desaparèixer. Del sol cal cuidar-se»