En territori guiri
Restaurant Canaletes: una ‘masia’ (internacional) a la Rambla
El restaurant Canaletes, davant de la font homònima, ofereix plats amb bons productes de temporada i proximitat passats per la brasa amb alguna picada d’ullet internacional
El cartell a peu de carrer de Canaletes avisa: ‘We are not another paella restaurant’. Cal tenir valor per posar-ho just en aquest lloc tan turístic, a la Rambla, davant de l’emblemàtica font. És aviat per saber com s’ho prendran els guiris (va obrir al juliol) però els locals s’alegraran de trobar un lloc amb la seva filosofia gastronòmica: producte de temporada que arriba dels mateixos pagesos i grangers i que cuinen a la brasa amb alguna picada d’ullet internacional. «Com una masia al centre de la ciutat», xiuxiuegen. Però cosmopolita, afegiríem. Així és.
Les graelles i el forn de carbó d’alzina i la seva aroma de fum et donen la benvinguda en aquest local d’aires rústics, amb una barra baixeta al costat dels fogons. El producte és ‘top’, com aquesta sensacional contracuixa de pollastre a baixa temperatura que rematen a la brasa. El pa és realment de pagès, i excel·lent, cosa que justifica un dels seus lemes, ‘Say yes al pa de pagès’. El ‘hot dog’ català mida XXL (porta un guisat de botifarra amb mongetes, allioli suau i ceba cruixent) justifica la visita. I són innombrables els plats amb ingredients escalivats.
Salses lleugeres i treballades
Notícies relacionadesUn altre detall destacable és com juguen amb les salses, que solen ser lleugeres i treballades: la vinagreta de mongetes de Santa Pau als porros passats pel foc com si fossin calçots, la meravellosa salsa d’ametlles torrades als ceps confitats al forn de carbó i marcats a la brasa o la ‘teriyaki’ a l’albergínia blanca amb flocs d’amarant fregits, una picada d’ullet al cosmopolitisme del lloc.
Per acompanyar, patata al caliu (sencera) amb salsa brava, tomàquet amb oli i sal, piparres del Maresme confitades i saltejades, macarrons amb formatge gratinats... En fi, com a qualsevol masia al mig de la Rambla.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- Joan Roig, d’Alcanar, primer alcalde que dimiteix pel canvi climàtic
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Cine ‘Romería’, ‘Sirat’ i ‘Sorda’, favorites dels premis Gaudí
- Crisi ramadera Els casos de pesta porcina s’eleven a 26 senglars després de la confirmació de 10 nous positius
- Previsió meteorològica Tot el litoral i prelitoral català, en avís groc davant les intenses pluges previstes per a aquest dimarts
- Acord de Govern i Comuns Catalunya mantindrà la rebaixa del 50% dels bitllets del transport el 2026
- L’entorn de la zona zero «Tenim senglars davant de casa»: preocupació veïnal als municipis de la zona zero de la pesta porcina a Catalunya
