Selecció catalana
Els 5 restaurants favorits dels xefs del Disfrutar
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, cuiners del Disfrutar (Barcelona), cinquè millor restaurant del món, i el Compartir (Cadaqués), recomanen aquests 5 establiments

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas són els xefs del Disfrutar (Barcelona), amb dues estrelles Michelin i triat com a cinquè millor restaurant del món segons la recent llista de 50 Best. I regenten també el Compartir (Cadaqués), una de les cases de menjar més recomanables de la Costa Brava.
Prou motius per preguntar-los pels seus cinc restaurants favorits. Són aquests.
Cal Campaner

«Un restaurant basat en el peix fresc del golf de Roses que té més de 50 anys d’història. Allà al capdavant hi ha Anna Magester i Joan Romero. La família Magester el va obrir fa més de 50 anys i l’aposta actual, a més de peix, contempla una molt treballada carta de postres i alguns altres plats com el carpaccio de gamba, arrossos i platillos mariners per encàrrec. És al carrer del Mossèn Carles Feliu, 23, de Roses».
El Motel

«El Motel és un referent a l’hora d’interpretar la cuina tradicional i de defensar el producte de qualitat i proximitat. Moltes dècades avalen la seva trajectòria. El va inaugurar el senyor Mercader, i ja llavors es va començar també a reinterpretar alguns clàssics de la cuina catalana més tradicional. Jaume Subirós, al capdavant del projecte des de fa moltes dècades, és de les persones que més coneixen i saben sobre els nostres productes més pròxims i alhora amb una polivalència cuina-sala només a l’abast dels escollits. És a l’avinguda de Salvador Dalí, 170, de Figueres».
L’Arrosseria

«L’Arrosseria és un lloc on degustar bons arrossos davant el mar. Un treball extraordinari amb el gra. Sembla que portar a terme una carta d’arrossos és fàcil, però a L’Arrosseria són capaços de fer que cap passi per alt. Tant Andreu Ruiz a la cuina com l’equip de sala transmeten la seva passió i el seu ofici a qualsevol que s’assegui en alguna de les seves taules. Passeig Marítim, 57, de Cunit».
L’Esportell del Bou

«L’Esportell del Bou és un dels llocs on fan les millors calçotades. En un ambient acollidor i rústic, treballen la cuina tradicional i preparen els millors calçots de Valls. Atès que les calçotades s’han convertit en un esdeveniment gastronomicosocial de primer ordre, restaurants com aquest fan que no hàgim de patir pel seu futur. És al carrer del Diputat Orga, 3-5, de Picamoixons (Tarragona)».
Somiatruites

«Plats de mercat que interpreten la cuina tradicional d’una manera divertida i respectant els sabors. Al Somiatruites trobem un projecte seriós, consolidat i que sap per on transita. Treballen el producte amb respecte. Val la pena passar per allà. Són al carrer del Sol, 19, d’Igualada».
- Mireia Torralba: "No volem tancar, però ens estan ofegant"
- No tornarà a passar fins al 2114: Aquest eclipsi solar ens deixarà a les fosques, i no te’l pots perdre
- Cas excepcional Alegria per als conductors a Espanya: no hauran de passar la ITV a partir de 2025 si el seu cotxe està en aquesta llista
- Els empleats que renuncien a la feina s’han duplicat en 10 anys
- Successos El supermercat xinès dels horrors: marisc caducat, peix podrit i conserves no aptes per consumir
- Aquest és el sector que cobra més diners de la jubilació: 2.905,43 euros cada mes de la Seguretat Social
- Futbol Jordi Alba anuncia la seva retirada del futbol
- Debat de política general Salvador Illa promet 214.000 pisos més a Catalunya amb una reserva d'entre el 40% i el 50% d'habitatge protegit
- Sequera El Priorat no descarta recuperar el sistema de cisternes per a poder proveir-se d'aigua si no plou aquesta tardor
- Salut mental i audiovisual El festival de curtmetratges PSICURT celebra 10 anys reivindicant el poder del cine per parlar de salut mental